Πρόεδρος Αναστασιάδης: “Είναι υποχρέωσή μας να συμμετάσχουμε σε αυτές τις εκλογές”

Είναι υποχρέωσή μας να συμμετάσχουμε σε αυτές τις εκλογές, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, σημειώνοντας πως “θέλουμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα για ποια Ευρώπη θέλουμε”.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγο, τη μεγαλύτερη θυγατέρα του και τα εγγονάκια του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 9:30, στο Εκλογικό Κέντρο Ά` του Λανιτείου Λυκείου Λεμεσού.

Συγκεκριμένα, στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο ΠτΔ ανέφερε ότι σήμερα γιορτάζει η Δημοκρατία και ότι “θέλουμε να στείλουμε ισχυρό μήνυμα για ποια Ευρώπη θέλουμε, μια Ευρώπη με κοινή εξωτερική πολιτική, κοινή νομισματική πολιτική, μια πολιτική που να είναι πολιτική συνοχής, αλληλεγγύης και ιδιαίτερα, μιας Ευρώπης που θέλουμε να έχει κοινά σύνορα”.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, συνέχισε, “τη σημασία της συμμετοχής μας, τη σημασία της ασφάλειας της χώρας μας, άλλο αν ήμασταν απομονωμένοι και άλλο σήμερα, που νιώθουμε ότι ανήκουμε σε μια οικογένεια 27 κρατών και όχι μόνο”.

Τονίζοντας ότι είναι υποχρέωση όλων η συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαιρέτισε το γεγονός πως “όλο και περισσότερο οι Τουρκοκύπριοι αντιλαμβάνονται τη σημασία της Ευρώπης, γιατί όταν μιλάμε για Ευρωπαίους πολίτες μιλάμε για όλους τους νόμιμους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Ερωτηθείς αν εκτιμά πως το μεγάλο στοίχημα της αποχής θα κερδηθεί σήμερα και αν έφτασαν τα μηνύματα στους ψηφοφόρους, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι “θέλω να ελπίζω. Δεν είναι θέμα μόνο της Κύπρου (η αποχή), διότι ακούω να ακούγονται σχόλια για την Κύπρο”.

“Υπάρχουν χώρες με ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής, δυστυχώς”, είπε και πρόσθεσε ότι είναι υποχρέωση της Ευρώπης να το εμπεδώσει και πως έχει μεγάλη σημασία, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι να είναι πιο κοντά στους Ευρωπαίους πολίτες”.

“Για αυτό και είναι υποχρέωση μας να στείλουμε ισχυρό το μήνυμα, αυτόν τον οραματισμό που έχουμε για την Ευρώπη” κατέληξε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
ΚΥΠΕ