Πρόεδρος Βουλής: “Οφείλουμε να φέρουμε στο επίκεντρο της πολιτικής τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου”

Οφείλουμε τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Κύπρο να φέρουμε στο επίκεντρο της πολιτικής τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων  Δημήτρης Συλλούρης, σημειώνοντας ότι η συμμετοχή του πολίτη πρέπει να είναι 365 ημέρες τον χρόνο.

Σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, στη Λευκωσία, ο κ. Συλλούρης είπε ότι «αυτή η εκλογική διαδικασία προσθέτει στον πολιτικό μας πολιτισμό, στη συμμετοχική δημοκρατία, και η συμμετοχή πρέπει να αυξηθεί και σήμερα, αλλά η συμμετοχή του πολίτη πρέπει να είναι 365 ημέρες τον χρόνο».

«Γι’ αυτό οφείλουμε και εμείς, ως πολιτικοί, να δημιουργήσουμε διαδραστικές μεθόδους και διαδικασίες ώστε ο πολίτης να ακούγεται καθημερινώς και να παίρνει τη δική του ευθύνη», ανέφερε.

Ανέφερε ότι «η Ευρώπη, φυσικά, πρέπει να βελτιωθεί, πρέπει να γίνει η Ευρώπη της Ευρώπης και όχι η Ευρώπη κάποιων χωρών που αποσπασματικά δημιουργούν συνθήκες με δικές τους ατομικιστικές πολιτικές ώστε να μην υπάρχει η ενιαία προσέγγιση στα ζωτικά προβλήματα που υπάρχουν».

«Και πρέπει η Ευρώπη, επιτέλους, με ενιαία προσέγγιση να αρχίσει να αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα όπως η κλιματική αλλαγή, το μεταναστευτικό και η απασχόληση και να μπει σε νέες εποχές της τεχνολογίας ολόκληρη η Ευρώπη, με ενιαίες προσεγγίσεις και πολιτικές», πρόσθεσε.

«Και τέλος, να πω ότι οφείλουμε, επιτέλους, και στην Ευρώπη και στην Κύπρο να φέρουμε στο επίκεντρο της πολιτικής τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου, να αφήσουμε τους λαϊκισμούς και τις επικοινωνιακές πολιτικές και να φέρουμε στο επίκεντρο της πολιτικής τη συζήτηση για αυτά που πρέπει να προσφέρουμε στους λαούς μας», κατέληξε.

ΚΥΠΕ