Πρόωρες εθνικές εκλογές ανακοίνωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός

Την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου των αυτοδιοικητικών εκλογών, ανακοίνωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις που πραγματοποίησε αργά το βράδυ της Κυριακής 26 Μαΐου, μετά την ανακοίνωση της τελικής εκτίμησης των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι εμπεδώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωταγωνιστή στην πολιτική αντιπαράθεση, δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας», δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να αγνοήσει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Αφού ευχαρίστησε τους πολίτες που εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών.

«Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει συνολικά την πορεία εξόδου από την κρίση, αλλά και το σχέδιό μας για τη στήριξη των πολλών, όμως η τελική ετυμηγορία ανήκει πάντοτε στον λαό», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

«Ο ελληνικός λαός –αυτός, και μόνον αυτός– είναι εκείνος που θα πάρει την οριστική απόφαση για το αν θα συνεχίσουμε με ένα σχέδιο για τη στήριξη των πολλών ή αν επιθυμεί την επιστροφή στα σκοτάδια της λιτότητας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, την επιστροφή στο χθες που όλοι ζήσαμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, σκιαγραφώντας έτσι το βασικό πολιτικό δίλημμα, το οποίο αναμένεται να θέσει προς τους πολίτες κατά την προεκλογική περίοδο.

Απευθυνόμενος προς τον ελληνικό λαό, ο κ. Τσίπρας ζήτησε τη «δική του καθαρή εντολή», σημειώνοντας ότι η αφοσίωση στο λαό δεν είναι μια «τακτική, αλλά μια ηθική υποχρέωση».

«Το μέλλον είναι στα δικά σας χέρια. Και το μέλλον πιστεύουμε ότι ανήκει στους πολλούς. Για αυτό και θα απευθυνθούμε σε αυτούς», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

ΚΥΠΕ