Προσωρινή άρση μέτρων ανακοίνωσε η Ισότητα ενόψει αυριανής συνάντησης με ΥΠΟΙΚ

Η παγκύπρια συντεχνία «Ισότητα» ανακοίνωσε την προσωρινή άρση των μέτρων που είχε εξαγγείλει για αύριο Παρασκευή, ύστερα κι από συνάντηση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της, Πρόδρομου Χριστοφή με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, στο Υπουργείο, κατά την οποία συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση νέας συνάντησης αύριο Παρασκευή, για επίτευξη συμφωνίας επί των αιτημάτων που ήγειρε η συντεχνία.

Όπως αναφέρει η «Ισότητα», ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι, ως θέση αρχής, συμφωνεί:

α) να εξισωθούν οι όροι και οι συνθήκες απασχόλησης των μελών του προσωπικού που ασκούν τα ίδια ακριβώς καθήκοντα (ΕΟΧ/ΕΑΧ και Δημοσίων Υπαλλήλων),

β) να κατοχυρωθούν οι ΕΟΧ που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και,

γ) να τερματιστεί η πρακτική της σύναψης διαδοχικών συμβάσεων ορισμένης διάρκειας για κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών.

«Ένεκα της πιο πάνω εξέλιξης, αποφασίστηκε η αναστολή των δυναμικών μέτρων της Παρασκευής, 10/05/2019», αναφέρεται στην ανακοίνωση της συντεχνίας.

Προστίθεται ότι σε περίπτωση επίτευξης συμφωνίας, αναφορικά με τα επί μέρους σημεία που ήγειρε η συντεχνία, τον τρόπο συμμόρφωσης προς το Ενωσιακό Δίκαιο (Οδηγία 1999/70/ΕΚ κλπ), και το ακριβές χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου θα υλοποιηθεί η συμφωνία, θα τερματιστούν όλα τα μέτρα.

Σε αντίθετη περίπτωση, τα μέτρα θα συνεχιστούν τη Δευτέρα, 13/05/2019 και θα κλιμακωθούν.

Πηγή:ΚΥΠΕ