Πρόταση από κόμμα ΕΟΠ προς ΥΠΑΜ

Την εθελοντική συμμετοχή στην εφεδρεία και στις στρατιωτικές ασκήσεις της Εθνικής Φρουράς για τους πολίτες που έχουν αποκτήσει κυπριακή υπηκοότητα και διαμένουν στο νησί τα τελευταία χρόνια, συζήτησε σήμερα η ηγεσία του κόμματος Εγώ ο Πολίτης (ΕΟΠ) με τον Υπουργό Άμυνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε επιστολή που επιδόθηκε στον Υπουργό αναφέρεται ότι, το ΕΟΠ προβληματίστηκε έντονα μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα, στα οποία αναφερόταν πως το 54% των εφέδρων δεν παρουσιάζεται στις ασκήσεις σε μια ημικατεχόμενη χώρα που βρίσκεται σε καθεστώς κατάπαυσης του πυρός. Στην επιστολή το ΕΟΠ αναφέρει ότι πήρε την πρωτοβουλία να διερευνήσει το θέμα μεταξύ των ρωσόφωνων πολιτών της Κύπρου και ότι η πλειονότητα των ερωτηθέντων εξέφρασαν την προθυμία να υπηρετήσουν οικειοθελώς στο στρατό της χώρας και, αν χρειαστεί, να την υπερασπίσουν στη μάχη.

Η πρόταση του ΕΟΠ αφορά στη δημιουργία μιας μονάδας, (διμοιρίας, ή λόχου, ή τάγματος) πάνω σε εθελοντική βάση, που θα μπορούσε να εκπαιδεύεται, όπως και οι άλλες εφεδρικές μονάδες της ΕΦ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Υπουργός δήλωσε ότι θα μελετήσει την πρόταση.

Πηγή: ΚΥΠΕ