Πτώση της θερμοκρασίας το σαββατοκύριακο

Η θερμή αέρια μάζα καθώς και η σκόνη που επηρεάζουν την περιοχή υποχωρούν σταδιακά από αύριο.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά, στα δυτικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη ενώ στα δυτικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 19 στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο θα εμφανίζονται ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 25 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Κυριακή θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις ενώ τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία την Κυριακή θα παραμείνει στα επίπεδα του Σαββάτου ενώ από τη Δευτέρα αναμένεται σταδιακή άνοδος για να κυμανθεί πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Πηγή: ΚΥΠΕ