Ρίγη συγκίνησης – Το τραγούδι για τα δύο κοριτσάκια που σκότωσε ο Ορέστης: «Μυρίζει θάνατο εδώ Μαμά»

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις γύρω από το θέμα του Κύπριου serial killer, Νίκου Μεταξά. Ανάμεσα στα θύματά του, δύο αγγελούδια, δύο μικρά κοριτσάκια που δεν πρόλαβαν να ζήσουν και να γευτούν τις χαρές της ζωής.

Η δολοφονία τους δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Ανάμεσα σε αυτούς και η Ουρανία Παύλου, η οποία με μια ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα ράγισε καρδιές και προκάλεσε ρίγη συγκίνησης.

«Κρυώνω Μαμά

Φυσάει πολύ εδώ μαμά και κρυώνω. Και δεν έχω μαζί μου εκείνη την αγαπημένη κουβέρτα, δώρο δικό σου, με τα φωτεινά χρώματα του ουράνιου τόξου που αγκάλιαζαν το σωματάκι μου κάθε βράδυ και με κρατούσαν ζεστή χειμώνα καλοκαίρι.

Είμαι μέσα σε κλουβί μαμά. Και δεν μπορώ να τρέξω στις κούνιες, όπως τότε που έτρεχα πέρα-δώθε στη παιδική χαρά. Για αρχή στις τσουλήθρες, μετά στις κούνιες, στις τραμπάλες και στο τέλος στο φορτηγάκι για το καθιερωμένο παγωτό χωνάκι τριαντάφυλλο. Και εσύ φώναζες μαμά: «Μην τρέχεις θα χτυπήσει πιο αργά» Και τώρα δεν μπορώ να κουνηθώ καθόλου μαμά. Λες και τα χέρια μου είναι δεμένα μαμά, λες και το σώμα μου, ολόκληρο, δεν μου ανήκει πια μαμά.

Έχει νερό εδώ μαμά. Και δεν μοιάζει με εκείνη την θάλασσα που πήγαμε τις προάλλες και κολυμπούσαμε ανέμελες για ώρες και σού έλεγα πόσο σ’ άγαπω. Τούτο το νερό είναι αλλιώτικο, βρώμικο μολυσμένο, σάπιο. Και κολλάει πάνω μου σαν χταπόδι και με πνίγει και ρουφάει την ανάσα μου μαμά.

Μυρίζει άσχημα εδώ μαμά. Όχι γιασεμί, την αγαπημένη σου μυρωδιά, που γέμιζες το σπίτι ητέ άνοιξη ήτε γιορτές ήτε καθημερινές. Μυρίζει θάνατο εδώ μαμά, λες και υπάρχει νεκρός πετάμενος κάπου στα θολά νερά.

Μου κόβεται η ανάσα μαμά. Και είναι σκοτάδι εδώ μαμά. Και δεν υπάρχει τίποτα γνώριμο, οικείο χρωματιστό και δεν θέλω να είμαι πια εδώ μαμά. Και είμαι μόνη εδώ μαμά. Και εγώ φοβάμαι μαμά.

Και κρυώνω μαμά. Και δεν πρόλαβα ούτε αντίο να σου πω μαμά.

Υστ. Μικρούλες μου μακάρι να σας βρουν σύντομα».

Το εν λόγω κείμενο μελοποίησε και τραγούδησε ο Lucio Σάββα με την βοήθεια του Πέτρου Μοσχοβολάκη.

Πηγή:nassosblog.gr