Σε ψήφο στήριξης της Σοσιαλιστικής ομάδας και αποτροπής της ακροδεξιάς, καλεί ο Γ. Ομήρου

Σε ψήφο για εκπροσώπηση της Κύπρου στη Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σε ψήφο αποτροπής εκλογής εκπροσώπου του ακροδεξιού μορφώματος, κάλεσε τους πολίτες ο τέως Πρόεδρος της Βουλής και τέως Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

Σε γραπτή δήλωση του είπε πως η Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαχρονικά υπηρέτησε το ευρωπαϊκό ιδεώδες, στήριξε την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της Κύπρου και συμπαρατάσσεται στον αγώνα για λύση του Κυπριακού στη βάση του τερματισμού της τουρκικής κατοχής και αποκατάστασης της ενότητας, εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Χαρακτήρισε τις εκλογές κρίσιμες, οι οποίες πραγματοποιούνται μέσα σε ένα ιδιαίτερα τοξικό περιβάλλον. Σημείωσε πως κύριος παράγοντας διαμόρφωσης αυτού του τοξικού περιβάλλοντος, είναι οι δυνάμεις που αντιμάχονται την ευρωπαϊκή ενοποίηση και εμφανίζονται ως θλιβεροί νοσταλγοί ολοκληρωτικών, μισαλλόδοξων και ρατσιστικών αντιλήψεων, που στο παρελθόν οδήγησαν την ανθρωπότητα σε ένα χωρίς προηγούμενο αιματοκύλισμα.

Ταυτόχρονα, συνέχισε, στις προσεχείς ευρωεκλογές, κρίσιμο διακύβευμα αποτελεί η συνέχιση ή η ανακοπή μιας οικονομικής πολιτικής, με χαρακτηριστικά την ακραία λιτότητα, την κοινωνική περιθωριοποίηση ευρύτατων πληθυσμιακών ομάδων της Ευρώπης και το χάσμα ανισοτήτων μεταξύ το πλούσιου βορρά και του φτωχού νότου.

«Αυτές οι θεμελιώδεις παράμετροι, μετατρέπουν τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής στις πιο κρίσιμες στην ιστορία της Ε.Ε. Είναι χρέος των Κυπρίων πολιτών να τοποθετηθούν ενώπιον αυτών των δεδομένων, με υψηλό αίσθημα δημοκρατικής ευθύνης», δήλωσε και κάλεσε τους ψηφοφόρους να απορρίψουν το μόρφωμα της Κυπριακής ακροδεξιάς που αποτελεί θλιβερό  νοσταλγό, εκείνων που οδήγησαν στην εθνική προδοσία του 1974.

Πηγή:ΚΥΠΕ