Σιζόπουλος: Θα παραμείνουμε ειλικρινείς υπερασπιστές των δίκαιων του λαού μας

Τη στήριξη των πολιτών στις προσεχείς ευρωεκλογές ζήτησε απόψε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, διαβεβαιώνοντας ότι η ΕΔΕΚ θα είναι και θα παραμείνει ειλικρινής, σταθερός υπερασπιστής των δίκαιων του λαού, ανεξάρτητα από το κόστος που θα κληθεί να καταβάλει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕΚ, ο κ. Σιζόπουλος μιλούσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΕΔΕΚ, κατά τη διάρκεια της οποίας τιμήθηκε και ο ιδρυτής της και επίτιμος Πρόεδρος της Βάσος Λυσαρίδης. Στο πλαίσιο της ομιλίας του αναφέρθηκε στο Κυπριακό, τα ενεργειακά, την οικονομία και τις θέσεις που προώθησε η ΕΔΕΚ.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ απάντησε και σε κριτική που δέχεται η ΕΔΕΚ για εθνικισμό, αναφέροντας ότι «η ΕΔΕΚ από την ίδρυσή της αγωνίστηκε με σθένος εναντίον των φυλετικών διακρίσεων και του Απαρτχάιντ. Προάσπισε τη δημοκρατία και τη διαφάνεια. Διεκδίκησε για όλους τους λαούς την εφαρμογή του δικαιώματος ένας άνθρωπος μία ψήφος». Δεν πρόκειται, είπε, «να αποδεχθεί καταστρατήγηση αυτών των αρχών σε βάρος του λαού μας».

Οι προσεχείς ευρωεκλογές, είπε ο κ. Σιζόπουλος, θα πραγματοποιηθούν μέσα σε ένα συνεχιζόμενο και συνεχώς επιδεινούμενο κλίμα γενικής απαξίωσης της πολιτικής, λόγω της διαπλοκής, της αδιαφάνειας, της αναξιοκρατίας, της ύποπτης χρηματοδότησης κομμάτων και πολιτικών και της σωρείας των σκανδάλων που ταλανίζουν την κοινωνία μας, με μεγαλύτερο αυτό του τραπεζικού τομέα που τελικά οδήγησε την οικονομία της πατρίδας μας σε πρωτοφανή κρίση.

«Μέσα σε αυτό το κλίμα της γενικής κατακραυγής κάποιοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν την άποψη ότι όλοι είμαστε το ίδιο, να παγιδεύσουν το λαό στη λογική της πελατειακής εξάρτησης, να προσδώσουν υπόσταση σε νεοφανή κομματικά σχήματα τα οποία στο μέλλον θα αποδειχθούν άκρως επικίνδυνα για τους δημοκρατικούς θεσμούς αλλά και για την κοινωνία, να πνίξουν κάθε διαφορετική φωνή για να συνεχίσουν ανενόχλητοι το καταστροφικό τους έργο», ανέφερε.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι η ΕΔΕΚ «θα συνεχίσει να αντιστέκεται σε αυτά τα φαινόμενα και να ενημερώνει τους πολίτες υπεύθυνα και αντικειμενικά μέσα από τις διαδικασίες του ανοικτού και δημόσιου διαλόγου».

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ενημέρωσε, ως ΕΔΕΚ αναλάβαμε πρωτοβουλία για τη συγκρότηση συνεργασίας με κόμματα με τα οποία υπάρχουν στοιχειώδεις πολιτικές συγκλίσεις στα μεγάλα θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας, σε μια προσπάθεια ικανοποίησης του αισθήματος των πολιτών για συνένωση δυνάμεων. «Κάποιοι για τους δικούς τους λόγους υπονόμευσαν αυτή την προσπάθεια», πρόσθεσε.

Γι΄ αυτό, είπε, «πορευόμαστε μόνοι και αληθινοί, έντιμοι και καθαροί, για να μπορούμε να κοιτάζουμε τους πολίτες στα μάτια με βλέμμα καθαρό».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ: «Είμαστε και θα παραμείνουμε ειλικρινείς, σταθεροί υπερασπιστές των δικαίων του λαού μας, ανεξάρτητα από το κόστος που θα κληθούμε να καταβάλουμε. Αυτό πράξαμε στο παρελθόν, αυτό θα πράξουμε και τώρα». Η στάση αυτή, ανέφερε, είναι κληροδότημα των αγώνων και της θυσίας των συναγωνιστών μας που έθεσαν το πατριωτικό και δημοκρατικό τους καθήκον πέραν και πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον.

Απευθύνθηκε στους πολίτες ζητώντας την στήριξή τους. «Τους καλούμε να συμπορευτούν σε αυτές τις εκλογές με την ΕΔΕΚ. Να είναι σίγουροι ότι αυτή τη στήριξη θα τη σεβαστούμε, θα την τιμήσουμε και θα τη δικαιώσουμε», είπε. Δεν είναι η ώρα να προτάξουμε τα όσα μας χωρίζουν, ανέφερε, «είναι η ώρα να συμπορευθούμε για όσα μας ενώνουν. Για την υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ