Σπυρούλα Κάιζερ: Έτοιμη να κατακτήσει τον κινηματογράφο – «Ανοίγει τα φτερά» της για Νέα Υόρκη

Η ηθοποιός Σπυρούλα Κάιζερ (Spy) είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής ”Ιασμού” BFA (Acting), New York film academy, New York , Acting for fim and Tv. Θεατρικά την έχουμε δει στις παραστάσεις: «Η Τριλογία του Παραθερισμού» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοεν, «Βάκχες», σε σκηνοθεσία Άννα Μάσχα, Τρωάδες σε σκηνοθεσία Άννα Μάσχα και στο «Destiny» σε σκηνοθεσία Μαρία Σολωμού. Αν και μικρή σε ηλικία έχει ήδη στο ενεργητικό της μια συμμετοχή στην κινηματογραφική ταινία: «The Rommate», ενώ έχει συμμετέχει και σε Video-clip του Timro Mero Prem Kahani.

Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με την υποκριτική;

Από μικρό κοριτσάκι μ’ άρεσε να υποκρίνομαι ρόλους  από ταινίες είτε από κινούμενα σχέδια και ήθελα να βρίσκομαι μέσα στα παραμύθια που διάβαζα. Μεγαλώνοντας το ένστικτό μου και η διαίσθηση μου δεν έκαναν λάθος και ακολούθησα αυτόν τον όμορφο δρόμο που λέγεται υποκριτική.

Ποιο ήταν το κίνητρο σου;

Κίνητρο μου ήταν η επιθυμία να φύγω στο εξωτερικό για να ζήσω τον τρόπο δουλειάς κοντά σε καταξιωμένους καθηγητές-ηθοποιούς που θαύμαζα. Αρχικά ένα χρόνο στο Λονδίνο έπειτα τέσσερα χρόνια στην Αθήνα και ακολούθως στην Αμερική μέχρι και σήμερα.

Ποιο ρόλο ονειρεύεσαι  να υποδυθείς;

Ονειρεύομαι να ενσαρκώσω την Γκόλφω του Σπύρου Περεσιάδη γιατί είναι ένα έργο αθάνατο στον χρόνο όπου μας διδάσκει πως μέχρι και ο θάνατος την αγάπη δεν την νικά.

Ποιους Έλληνες ηθοποιούς ξεχωρίζεις και γιατί;

Αυτούς που ξεχωρίζω είναι η Τάνια Τρύπη, η Μαριά Πρωτόππαπα και ο Νίκος Κουρής, Ήταν καταξιωμένοι ηθοποιοί αλλά και δάσκαλοι. Με τις γνώσεις τους , το πάθος του για την υποκριτική και το ταλέντο τους με εξέλιξαν ως άνθρωπο αλλά και ως ηθοποιό. Και τους ευχαριστώ που ήταν πάντα δίπλα μου κατά την διάρκεια των σπουδών μου και μετά.

Που σε συναντάμε σήμερα;

Πριν από λίγο διάστημα γύρισα από την Νέα Υόρκη όπου η τελευταία μου δουλεία ήταν εκεί με την μικρού μήκους ταινία «The Rommate» σε σκηνοθεσία Shanaya Makani.

Ποιες οι βλέψεις σου για το μέλλον;

Έχω βλέψεις για εξωτερικό γιατί έχουν πιο πολλές ευκαιρίες στον τομέα του κινηματογράφου. Αλλά δεν θα έλεγα όχι σε μια καλή πρόταση στην Κύπρο ή  στην Ελλάδα, γιατί θα ήταν χαρά μου να βρίσκομαι κοντά στην οικογένεια και τους φίλους μου.

Πως αισθάνεται ένας ηθοποιός πριν βγει στην σκήνη;

Ο κάθε ηθοποιός αισθάνεται διαφορετικά. Προσωπικά αισθάνομαι τον ενθουσιασμό και την ανυπομονησία και ένα όμορφο και δημιουργικό άγχος.

Ποιο είναι το μότο σου;

Αν δεν υπάρχει δρόμος, εμείς θ’ ανοίξουμε τον δρόμο.

Μπορεί να συνδυαστεί οικογένεια και καριέρα;

Πιστεύω οικογένεια και καριέρα θα ήταν ο ιδανικότερο συνδυασμός. Δεν μπορώ να γνωρίζω γιατί είμαι στα πρώτα στάδια της πορείας μου και είμαι ερωτευμένη με την δουλειά μου.  Αυτό θα το σκεφτόμουνα σε μερικά χρόνια.

Της Νικολέτας Χρήστου