Στη δήλωση Ντούζαρικ παρέπεμπουν τα ΗΕ για θέμα υδρογονανθράκων

Στα όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Στέφαν Ντούζαρικ για το θέμα των υδρογονανθράκων και των γεωτρητικών δραστηριοτήτων γύρω από την Κύπρο, με αφορμή της τουρκικές κινήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, παρέπεμψε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ Φαρχάν Χάκ, απαντώντας σε ερώτηση κατά τη χθεσινή τακτική ενημέρωση των διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Συγκεκριμένα κατά την ενημέρωση δημοσιογράφος από την Τουρκία, σε σχόλιο της, ανέφερε ότι η «νότια Κύπρος» συνεχίζει τις γεωτρήσεις υδρογονανθράκων στην Μεσόγειο και υπενθύμισε ότι ο Γενικός Γραμματέας πολλές φορές έχει επαναλάβει ότι και οι δύο κοινότητες έχουν τα ίδια δικαιώματα όσον αφορά τους φυσικούς πόρους της Κύπρου, ζητώντας από τον κ. Χακ να σχολιάσει, αν ο Γενικός Γραμματέας ανησυχεί για το γεγονός ότι όλοι οι φυσικοί πόροι θα ωφελήσουν μόνο τη μια κοινότητα (Ελληνοκύπριους) και όχι τους Τουρκοκύπριους, επειδή το Κυπριακό δεν έχει λυθεί ακόμη.

Απαντώντας ο κ. Χακ είπε: «Σας παραπέμπω σε όσα είπε σχετικά με το θέμα αυτό πριν λίγες μέρες ο Στέφαν Ντούζαρικ (Εκπρόσωπος Γενικού Γραμματέα). Δεν έχω τίποτε περισσότερο να προσθέσω».

Πηγή: ΚΥΠΕ