Στη Λίμνη «Μεμί» το σόναρ – Έρευνες και στην Κόκκινη Λίμνη

Το υπερσύγχρονο ηχοεντοπιστικό σύστημα σόναρ μεταφέρεται το πρωί της Τετάρτης στη Λίμνη «Μεμί» στο Ξυλιάτου, σε μια προσπάθεια για εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra Granze, κόρης της δολοφονηθείσας Mary Rose, θύματος του καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου αλλοδαπών γυναικών και ανήλικων κοριτσιών.

Παράλληλα, θα συνεχιστούν το πρωί στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό οι έρευνες για εντοπισμό και τρίτης ταξιδιωτικής βαλίτσας εντός της οποίας πιστεύεται ότι βρίσκεται η σορός ενός ακόμη θύματος του καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, με τη βοήθεια δύτη και αν χρειαστεί και της ρομποτικής κάμερας.

Στο μεταξύ, οι χθεσινές έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 19:00, χωρίς αποτέλεσμα. Την περιοχή των ερευνών επισκέφτηκε λίγο μετά τις 16:00, και ενημερώθηκε για την πορεία των ερευνών, ο νέος Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων αποφάσισε να ξανά εισέλθει, εντός της Κόκκινης Λίμνης, δύτης με σκάφανδρο, ούτως ώστε να ελεγχθούν κάποια σημεία και να αρχίσουν να αποκλείουν σημεία. Τις έρευνες δυσχεραίνει η μηδενική ορατότητα και το γεγονός ότι τα νερά της λίμνης είναι θολά.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πληροφορίες, εντός της λίμνης όποιος έφτανε πέταγε μέσα διάφορα αντικείμενα. Μάλιστα το απόγευμα της Τρίτης ο δύτης έβγαλε δύο αντικείμενα από την Κόκκινη Λίμνη, τα οποία δεν συνδέονται με την υπόθεση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πάρα πολλά σημεία που πρέπει να ελεγχθούν και πως κατά τις αυριανές έρευνες θα επικεντρωθούν δυτικά και βόρεια της Κόκκινης Λίμνης.

Σημειώθηκε ότι το ανατολικότερο μέρος της Κόκκινης Λίμνης, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς, έχει ερευνηθεί πλήρως, ενώ ταυτόχρονα με τις σημερινές έρευνες στο Μιτσερό, θα αρχίσει σκανάρισμα της Λίμνης «Μεμί» στο Ξυλιάτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Κέντρο Συντονισμού βρίσκεται σε επικοινωνία με Άγγλους εμπειρογνώμονες και σε επόμενο στάδιο και αν χρειαστεί θα γίνει χρήση ραντάρ διείσδυσης εδάφους, ούτως ώστε να ελεγχθούν οι περιοχές μέσα στη Λίμνη που είναι καλυμμένες με λάσπη.

Πηγή: ΚΥΠΕ