Στην Κύπρο ο Γενικός Διευθυντής Έρευνας και Καινοτομίας της Κομισιόν

European Commission in Brussels

Ο Γενικός Διευθυντής Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Eric Paquet θα βρίσκεται στην Κύπρο στις 21 και 22 Μαΐου για σειρά επαφών και επισκέψεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Paquet θα συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το χαρτοφυλάκιο της Έρευνας και της Καινοτομίας στην Κυβέρνηση, καθώς και με μέλη της πανεπιστημιακής, ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας.

Επίσης, θα επισκεφθεί το Κυπριακό Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής και το Κέντρο Αριστείας ΚΙΟΣ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου θα επισκεφθεί και τη νέα Βιβλιοθήκη, η οποία χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την Τετάρτη, ο κ. Paquet θα έχει Διάλογο με τους Πολίτες με θέμα “Από το Horizon 2020 έως το Horizon Europe: Προοπτικές Έρευνας και Καινοτομίας για την Κύπρο”. Ο Διάλογος με τους Πολίτες θα διεξαχθεί στο Υπουργείο Οικονομικών από τις 10:30 μέχρι τις 12:00 και είναι ανοιχτός στο κοινό. Η συζήτηση θα γίνει στα Αγγλικά.

Η επίσκεψη του κ. Paquet στην Κύπρο συνδιοργανώνεται με τη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης (ΓΔ ΕΠΣΑ) και από τον Επικεφαλής Επιστήμονα Έρευνας και Καινοτομίας Δρα Κυριάκο Κόκκινο.

Πηγή: ΚΥΠΕ