Στο αεροδρόμιο Λάρνακας πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας πραγματοποιήθηκε σήμερα άσκηση ετοιμότητας με στόχο τη βελτίωση των επιπέδων ετοιμότητας και συντονισμού των εμπλεκομένων υπηρεσιών του αεροδρομίου σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Σε δελτίο Τύπου της Hermes Airports αναφέρεται ότι «ολοκληρώθηκε με επιτυχία η σημερινή άσκηση ετοιμότητας στον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας, στην οποία συμμετείχαν διάφοροι φορείς και υπηρεσίες του κράτους που εδρεύουν εντός του Αεροδρομίου Λάρνακας».

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης «κατά τη διάρκεια της προσγείωσης του, ένα μικρό αεροπλάνο φεύγει από τον δίαυλο και προσγειώνεται σε υγρότοπο που βρίσκεται εντός της περιοχής του αεροδρομίου. Τα σωστικά συνεργεία και οι υπηρεσίες καταφθάνουν αμέσως στη σκηνή για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διάσωσης».

Προστίθεται ότι «η διεξαγωγή της άσκησης εντάσσεται στις συνεχείς προσπάθειες βελτίωσης των επιπέδων ετοιμότητας και συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του Αερολιμένα, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης».

H Hermes Airports Ltd «εκφράζει την ικανοποίησή της για το τελικό αποτέλεσμα της άσκησης. Τα συμπεράσματα της άσκησης θα αξιολογηθούν, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των επιπέδων άμεσης αντίδρασης και της γενικής απόδοσης και συντονισμού των διαφόρων υπηρεσιών».

Πηγή: ΚΥΠΕ