Στο Όσλο ο Επίτροπος Στυλιανίδης για τη Διεθνή Διάσκεψη για την εξάλειψη της βίας λόγω φύλου

Στο Όσλο της Νορβηγίας μεταβαίνει σήμερα ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, για να συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη για την εξάλειψη της σεξουαλικής και της φυλετικής βίας κατά τις ανθρωπιστικές κρίσεις.

Οι κύριοι στόχοι της διάσκεψης είναι να κινητοποιήσει μια ισχυρότερη δέσμευση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας που σχετίζεται με συγκρούσεις, σε ανθρωπιστικούς χώρους και για την προστασία των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο.

Στο Όσλο, ο Επίτροπος Στυλιανίδης θα επαναλάβει την ισχυρή δέσμευση της ΕΕ να συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες για την εξάλειψη της βίας με βάση το φύλο. Το 2017 και το 2018 η ΕΕ διέθεσε περίπου 62 εκατομμύρια ευρώ σε πόρους ανθρωπιστικής βοήθειας για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας λόγω φύλου σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Η ΕΕ διεξήγαγε επίσης την παγκόσμια πρωτοβουλία “πρόσκληση για δράση για την προστασία από τη βία λόγω φύλου σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης”.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο Επίτροπος Στυλιανίδης θα συναντηθεί επίσης με την Eriksen Soreide, Υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας, την Natalia Kanem, εκτελεστική διευθύντρια του Ταμείου του ΟΗΕ για τον πληθυσμό, την Henriette Fore, εκτελεστική διευθύντρια της UNICEF. και την Pramilla Patten UN SRSG-SVC.

Αύριο ο Επίτροπος θα συναντηθεί με την Ingvil Tybring-Gjedde, Υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας της Νορβηγίας, για να συζητήσει τη δρομολόγηση του πρώτου του αρχικού μεταβατικού στόλου του rescEU.

Πηγή: ΚΥΠΕ