Συνέδριο από το ΥΠΕΣ με θέμα την υποδοχή προσφύγων

Με σημαντικές παρουσίες από την Ευρώπη και με στόχο την ενίσχυση των πρακτικών για την υποδοχή των προσφύγων, το Υπουργείο Εσωτερικών, ως το Εθνικό Σημείο Επαφής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μετανάστευσης στην Κύπρο, διοργανώνει συνέδριο, με θέμα: «Σχέδιο υποδοχής ατόμων που χρήζουν προστασίας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Μαΐου, στις 8:30 π.μ. στην αίθουσα «Ανδρέας Πατσαλίδης» στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, στην Λευκωσία.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι σκοπός του συνεδρίου είναι να συζητηθούν οι βέλτιστες πρακτικές για την υποδοχή των ατόμων που χρήζουν προστασίας, σε συνδυασμό με την έναρξη των Σχεδίων Δράσης που αφορούν στις μαζικές αφίξεις.

Κεντρικοί ομιλητές στο συνέδριο θα είναι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ελλάδας Μιλτιάδης Κλάπας, εκπρόσωποι των αρμόδιων Αρχών για την υποδοχή των προσφύγων της Ολλανδίας και της Ρουμανίας και εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO).

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή του Προϊστάμενου της Υπηρεσίας Ασύλου Σταύρου Χριστοφή, της εκπρόσωπου της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) Όλγας Κομήτη, του Διοικητή της Δύναμης Πολιτικής Άμυνας Ανδρέα Φραντζή και του καθηγητή του Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ΓΓ του ΜΚΟ CODECA Στέφανου Σπανέα.

Το συνέδριο θα χαιρετίσουν ο Κύπρος Κυπριανού, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών και ο Αν. Διευθυντής του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης Μάκης Πολύδωρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ