Συνεργός στην αρπαγή των παιδιών, στη Λεμεσό, φέρεται το πρόσωπο που ανέλαβε να τα προσέχει

Την ώρα ο 42χρονος Ιορδανός πατέρας τέθηκε, το πρωί, υπό 8ήμερη κράτηση για την υπόθεση αρπαγής των τριών παιδιών του, από τη νόμιμη κηδεμονία της μητέρας τους, η Αστυνομία καταζητεί το φιλικό πρόσωπο, στο οποίο η μητέρα εμπιστεύτηκε τα παιδιά της.

Πρόκειται για 30χρονο, επίσης Ιορδανό, ο οποίος φέρεται να συνεργάστηκε με τον 42χρονο πατέρα, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, προσθέτοντας ότι, μετά από εξετάσεις, διαπιστώθηκε πως έδωσε ψευδή μαρτυρία στην Αστυνομία σχετικά με τα γεγονότα της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, ενώ ο 30χρονος ανέφερε πως ο 42χρονος άρπαξε τα παιδιά από την περιοχή της Επίχωσης, το απόγευμα της Τρίτης, διαπιστώνεται ότι ήταν ο ίδιος που μετέφερε τα παιδιά στο χώρο στάθμευσης του Jumbo Πολεμιδιών, για να τα παραδώσει στον πατέρα.

Εναντίον του εξασφαλίστηκε ένταλμα σύλληψης και παρά τις έρευνες της Αστυνομίας, ο 30χρονος δεν έχει ακόμη εντοπιστεί και καταζητείται.

Για την υπόθεση αναζητούνται επίσης τα στοιχεία Σύρου, ο οποίος φέρεται να βοήθησε τον 42χρονο να μεταβεί στα κατεχόμενα, όπου είχε εντοπιστεί με τα παιδιά και παραδόθηκε στις κυπριακές αρχές, μέσω της Δικοινοτικής Ομάδας Επαφής.

Υπενθυμίζεται πως τα παιδιά, 12,6 και 4 ετών, είναι καλά στην υγεία τους και χθες μεταφέρθηκαν προληπτικά για εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, συνοδευόμενα από λειτουργό του Γραφείου Ευημερίας

Πηγή:ΚΥΠΕ