Τα ανθεστήρια και φέτος στον Δήμο Πάφου με ποικίλες εκδηλώσεις

Διοργανώνεται αύριο στην Πάφο από το δήμο της πόλης, η γιορτή της Άνοιξης και των λουλουδιών, τα «Ανθεστήρια» 2019.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση, την οποία συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πάφου και ο Φυσιολατρικός Πνευματικός Όμιλος Πάφου, ως συνεχιστές μιας μακράς παράδοσης 80 και πλέον χρόνων, θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 12 Μάη, στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Πλατεία Δημαρχείου), στις 5.00 το απόγευμα, με πομπή που θα ξεκινήσει από τα γραφεία της Αρχής Τηλεπικοινωνιών, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου και θα καταλήξει στην Πλατεία Δημαρχείου.

Όπως αναφέρεται το πρόγραμμα της φετινής εκδήλωσης, θα αρχίσει με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τη Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου « Ευαγόρας Παλληκαρίδης» Πάφου, από το Λαογραφικό Όμιλο « Κτήμα », από το Paphos Aphrodite Trio, τη Σοπράνο Χρυσούλα Πενταρά και τον τενόρο Θωμά Νικοδήμου.

Ακολούθως., θα πραγματοποιηθεί αναβίωση, καλλιτεχνικά, των τριών σταδίων της Διονυσιακής Γιορτής των Ανθεστηρίων: Πυθοίγια – Χοές – Χύτροι.

Η Γιορτή, θα περιλαμβάνει επίσης παιδικές δραστηριότητες, όπως ζωγραφική προσώπου, φουσκωτά, ενώ στην Πλατεία θα λειτουργεί ανθοκομική έκθεση.

Πηγή: ΚΥΠΕ