Τατάρ: Λύση δύο κρατών υπό την ΕΕ

Ο «κυβερνητικός συνασπισμός» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) και του Κόμματος του Λαού (ΚΛ) θα είναι πιο δραστήριος στο Κυπριακό, είπε ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ, ενώ εκφράστηκε υπέρ μιας λύσης δύο κρατών υπό την ομπρέλα της ΕΕ.

Μιλώντας στον παράνομο Μπαϊράκ, ο κ. Τατάρ είπε ότι η διεθνής κοινότητα συνεχίζει να υποστηρίζει μια ομοσπονδιακή λύση, αν και γνωρίζει τις πραγματικότητες στην Κύπρο.

Ανέφερε ακόμη ότι θα πρέπει να συζητηθούν εναλλακτικές λύσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Είπε ακόμη ότι ο κόσμος έχει δικαίωμα να γνωρίζει τα γεγονότα, ενώ συμπλήρωσε ότι η αντίληψη των Ελληνοκυπρίων για την ομοσπονδιακή λύση διαφέρει από αυτή των Τουρκοκυπρίων.

Όσον αφορά τις θέσεις της «κυβέρνησης» για το Κυπριακό, ο κ. Τατάρ είπε ότι ο συνασπισμός στηρίζει μια λύση δύο κρατών υπό την ομπρέλα της ΕΕ, όπως αναφέρεται και στο «κυβερνητικό» πρόγραμμα.

«Η ομοσπονδιακή λύση θα συνεχίσει να βρίσκεται στο τραπέζι, όμως χρειάζεται να προσπαθήσουμε όλα τα άλλα όταν οι προσπάθειες για κατάληξη σε μια ομοσπονδιακή διευθέτηση εξαντληθούν» είπε.

Η διαδικασία για παροχή «ψήφου εμπιστοσύνης» προς τον «κυβερνητικό συνασπισμό» ΚΕΕ και ΚΛ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στα κατεχόμενα.

Αν η «κυβέρνηση» δεν λάβει «ψήφο εμπιστοσύνης» στη «βουλή» τότε ο «πρωθυπουργός» θα πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του στον Τ/κ ηγέτη. ΚΕΕ και ΚΛ διαθέτουν συνολικά 30 από τις 50 «έδρες» στη «βουλή».

Πηγή: ΚΥΠΕ