Τετραπληγική μαθήτρια έπεσε από το καροτσάκι και τραυματίστηκε – Δεν διέθετε ζώνη ασφαλείας το λεωφορείο

Τετραπληγική μαθήτρια έπεσε από το καροτσάκι και τραυματίστηκε ενώ ήταν εντός του λεωφορείου.

Σύμφωνα με το Reporter, η συγκεκριμένη μαθήτρια σε γυμνάσιο της Λεμεσού πήγε εκδρομή με το σχολείο της. Η διεύθυνση του σχολείου μερίμνησε για τη μεταφορά της μαθήτριας ούτως ώστε να μεταφερθεί με ασφάλεια χωρίς να συναντήσει κάποιο πρόβλημα.

Η σχολική σύνοδος και οι καθηγητές εντόπισαν στο λεωφορείο ότι ο χώρος που υπήρχε για να μπει το αναπηρικό καροτσάκι της τετραπληγικής μαθήτριας δεν διέθετε ζώνη ασφαλείας ή κάτι άλλο για να κρατά στερεό το τροχοκάθισμα.

Οι καθηγητές και η σχολική συνοδός το ανέφεραν στον οδηγό ο οποίος τους είπε πως δεν χρειάζεται ζώνη ασφαλείας.

Κατά την επιστροφή των μαθητών από την εκδρομή, στον κυκλικό κόμβο Πολεμιδιών, η μαθήτρια έπεσε από το αναπηρικό καροτσάκι της με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Η μαθήτρια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν πως φέρει ράγισμα στον ώμο και μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματός της.

Η μητέρα της μαθήτρια ενημερώθηκε από τη σχολική συνοδό και από την διεύθυνση για τον τραυματισμό της κόρης της και αποτάθηκε στην εταιρεία των λεωφορείων για εξηγήσεις.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας σύμφωνα με την μητέρα, της συμπεριφέρθηκαν με αυθάδεια και της είπαν πως θα έπρεπε η ίδια να μεριμνήσει για την ασφάλεια της κόρης της και όχι να αναθέτει την ευθύνη σε σχολικό συνοδό, την οποία την θεώρησαν υπεύθυνη για το ατύχημα της κόρης της.

Η μητέρα της μαθήτριας μετά από αυτή την εξέλιξη θα κινηθεί νομικά εναντίον της εταιρείας των λεωφορείων.

*Εικόνα αρχείου