Τζώρτζια Κωνσταντίνου – Παναγιώτου: Με νεανική ορμή και πλούσια πείρα

Οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής για την ανάδειξη των έξι Κυπρίων που θα μας εκπροσωπήσουν στο Ευρωκοινοβούλιο, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον κυπριακό λαό να κάνει την καλύτερη επιλογή και να στείλει στις Βρυξέλες ανθρώπους νέους, μορφωμένους και δυναμικούς, με φρέσκιες ιδέες με όρεξη να εργασθούν και να προσφέρουν και κυρίως ικανούς να αντιμετωπίσουν επάξια τις σύγχρονες προκλήσεις και απαιτήσεις που αφορούν τον τόπο μας αλλά και το κοινό μας σπίτι, την Ευρώπη.


Της Αλεξίας Καφετζή

Μια τέτοια υποψηφιότητα που θεωρούμε ότι με επάρκεια πληροί όλα πιο πάνω η Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου, αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ και Γραμματέας Πολιτικού Εκσυγχρονισμού του Κόμματος. Οπλισμένη με πλούσια ακαδημαϊκά προσόντα, με αξιοζήλευτη επαγγελματική πείρα, αναμεμιγμένη στα κοινά από τα μαθητικά και φοιτητικά της χρόνια κοσμεί το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ και δίνει στους ψηφοφόρους του Κόμματος την ευκαιρία να την επιλέξουν για να στείλουν στο Ευρωκοινοβούλιο έναν νέο άνθρωπο. Έναν νέο άνθρωπο με φρέσκιες ιδέες που σε συνδυασμό με τη νεανική σφριγηλότητά του θα εκπροσωπήσει επάξια την Κύπρο και θα δικαιώσει όσους θα της δώσουν σταυρό προτίμησης.

Η Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου δεν βρέθηκε τυχαία στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ. Ούτε της έκαναν χάρη που την επέλεξαν να είναι υποψήφια. Είναι εκεί γιατί το αξίζει. Είναι εκεί γιατί έχει όραμα και όρεξη όχι απλώς να εργασθεί αλλά να αγωνιστεί για το καλύτερο αύριο που όλοι επιθυμούμε.

Είναι εκεί γιατί θέλει ένα καλύτερο κόσμο για τη σημερινή αλλά και τις αυριανές γενιές των Ευρωπαίων πολιτών. Γνωρίζει τις δυσκολίες, αλλά γνωρίζει και τον δρόμο της αλλαγής. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι επέλεξε σαν κεντρικό προεκλογικό της σύνθημα την πασίγνωστη πλέον λέξη RESTART. Ναι, ο σημερινός κόσμος έχει κλείσει τον κύκλο του. Χρειαζόμαστε ένα νέο ξεκίνημα σε όλους τους τομείς της ζωής. Και η Τζώρτζια είναι εκεί για να παλέψει ακριβώς γι’ αυτήν επανεκκίνηση, γι’ αυτή την αλλαγή που τόση
ανάγκη έχει και η Κύπρος αλλά και οι εταίροι μας στην Ευρώπη. Με γνώση των δεδομένων ζητά την ψήφο του κυπριακού λαού για να εργασθεί με όλους τους άλλους ευρωβουλευτές με στόχο την Ευρώπη του αύριο.

Να τι λέει η  ίδια, σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εφημερίδα μας: «Σε μια περίοδο
Ευρωφοβίας και Ευρωσκεπτικισμού, πρέπει όλοι εμείς που πραγματικά πιστεύουμε στα Ευρωπαϊκά ιδεώδη, να υψώσουμε ανάστημα και να εμπλακούμε ενεργά σε μια περίοδο μεγάλων προκλήσεων, να αλλάξουμε την Ευρώπη, να την κάνουμε όπως την οραματιστήκαμε, να την φέρουμε πιο κοντά στον Άνθρωπο. Είναι για αυτούς ακριβώς τους λόγους που συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της πλέον Φιλοευρωπαϊκής παράταξης στην Κύπρο που έχει φωνή στον μεγαλύτερο πολιτικό σχηματισμό στην Ευρώπη, το Ευρωπαϊκό
Λαϊκό Κόμμα που έχει και τη μεγαλύτερη επιρροή σήμερα. Είμαι σε θέση να συμβάλω ενεργά στην ανάδειξη των θεμάτων που η Ευρώπη πρέπει να αγκαλιάζει. Να γίνει πιο ανθρωποκεντρική, πιο παρούσα και πιο ενεργή στην καθημερινότητα των Ευρωπαίων πολιτών. Είναι η Ευρώπη σήμερα αυτό που θέλουμε; Η απάντηση είναι σίγουρα, όχι αλλά εναπόκειται σε μας να παλέψουμε για μια καλύτερη οικογένεια, όπως ακριβώς πράττουμε και σπίτι μας. Γιατί η Ευρώπη είναι ακριβώς αυτό: το σπίτι μας!»

Όπως διαπιστώνει ο αναγνώστης η Τζώρτζια έχει τον ρεαλισμό και την ικανότητα να δει κατάματα την αλήθεια και την πραγματικότητα. Ξεκινώντας από αυτό είναι ήδη στην αφετηρία του αγώνα για να συμβάλει στις επιδιωκόμενες αλλαγές προς όφελος του πολίτη. Το ίδιο ικανή είναι να δει τα λάθη και τις παραλείψεις της ίδιας, των πολιτικών και της πολιτικής, να κάνει την αυτοκριτική της και να ανασκουμπωθεί και να προσαρμοστεί στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες.

Ακούστε την: «Ξέρετε, έχουμε πραγματικά κουραστεί να ακούμε καθημερινά πολιτικά συνθήματα και χιλιοειπωμένους όρους. Κανείς πλέον δεν μιλά την γλώσσα μας, την απλή γλώσσα που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Αν έβαλα ένα στοίχημα με τον εαυτό μου είναι
ακριβώς αυτό. Να μην αλλοτριωθώ. Να μην αλλάξω τον τρόπο που ενεργώ και εκφράζομαι. Όσο σύνθετα και να σκέφτομαι, πάντα να μιλώ και να εκφράζομαι κατανοητά, απλά και έντιμα. Αν είναι κάτι που αντιπαθώ στην πολιτική είναι το συνεχές αναμάσημα των ίδιων όρων και επιχειρημάτων, το να μιλούν δηλαδή χωρίς να λένε τίποτε».

Αυτή είναι η αληθινή Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου. Εκτίθεται μπροστά στους ψηφοφόρους χωρίς φτιασίδια και χωρίς μεγαλοστομίες και προσφέρεται για να εργασθεί για το δικό τους μέλλον. Την Κυριακή 26 Μαϊου οι πολίτες έχουν την ευκαιρία αφού την αξιολογήσουν και συγκρίνουν με άλλες υποψηφιότητες να την επιλέξουν δίνοντάς της τη δυνατότητα να μας εκπροσωπήσει στο κέντρο της Ευρώπης. Με τη σιγουριά ότι η επιλογή της θα βγάλει ασπροπρόσωπους όσους την επιλέξουν αλλά και την Κύπρο ολόκληρη, καλείται ο ψηφοφόρος του ΔΗΣΥ να της δώσει ένα από τους δυο σταυρούς προτίμησης που δικαιούται να βάλει στο ψηφοδέλτιο.