Βρετανία: Ελεγκτές για τα οικονομικά του κόμματος του Φάρατζ

Στα γραφεία του Κόμματος Brexit, του ευρωφοβικού Νάιτζελ Φάρατζ, μεταβαίνουν σήμερα μέλη της βρετανικής εκλογικής επιτροπής προκειμένου να «εξετάσουν» τη χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας του για τις ευρωεκλογές.

«Θα πάμε στα γραφεία του Κόμματος Brexit για να εξετάσουμε τα συστήματα που έχουν εφαρμοστεί για τη λήψη πόρων, κυρίως δωρεών άνω των 500 λιρών, οι οποίοι θα πρέπει να προέρχονται αποκλειστικά από το Ηνωμένο Βασίλειο», τόνισε η επιτροπή σε ανακοίνωσή της. Υπενθυμίζεται ότι την έρευνα αυτή ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός των Εργατικών Γκόρντον Μπράουν.

Την ίδια ώρα στα σημερινά πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου ποζάρει ο Νάιτζελ Φάραζ… λουσμένος από μιλκσέικ. Μετά από την επίθεση που δέχθηκε χθες στο Νιουκαστλ ο ηγέτης του κόμματος Brexit είναι το βασικό θέμα στις περισσότερες εφημερίδες.

Κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο για το Brexit

Στο μεταξύ, στη Ντάουνινγκ Στριτ βγαίνουν σήμερα τα… μαχαίρια. Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η Συντηρητική πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα ζητήσει βοήθεια για να περάσει έστω και με την τέταρτη φορά η συμφωνία για το Brexit στο κοινοβούλιο.

Η Βρετανή πρωθυπουργός θα περιγράψει μια σειρά «γενναίων» μέτρων που ελπίζει ότι θα της δώσουν τη στήριξη που αναζητά από τους βουλευτές των Εργατικών όταν το νομοσχέδιο της Συμφωνίας για την Αποχώρηση θα κατατεθεί στη Βουλή σε δεκαπέντε μέρες (στις 3 Ιουνίου).

Το κλίμα πάντως είναι τεταμένο καθώς υπάρχουν αυτοί που θέλουν Brexit με συμφωνία και αυτοί που θέλουν χωρίς συμφωνία.

Ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ είναι έτοιμος να επιτεθεί κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, που διεκδικεί την ηγεσία των Συντηρητικών. Όπως επισημαίνει ο βρετανικός Τύπος, ο Χάμον θα προειδοποιήσει την λαϊκιστική δεξιά ότι επιχειρεί να εκτρέψει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος με μια μη συμφωνία που θα ζημιώσει την οικονομία.

Πηγή: protothema