Υπό κράτηση 63χρονος για υπόθεση απάτης και απόσπασης δεκάδων χιλιάδων ευρώ

Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 63χρονου, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος σε υπόθεση απάτης και απόσπασης μεγάλων χρηματικών ποσών, ενώ δυο ακόμη πρόσωπα καταζητούνται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες έγιναν δυο καταγγελίες στο ΤΑΕ Λεμεσού, από πολίτες που φέρεται να εξαπατήθηκαν, την περίοδο Σεπτεμβρίου 2018 – Μαΐου 2019, στην προσπάθεια τους να λάβουν δάνειο από τραπεζικά ιδρύματα.

Συγκεκριμένα, 49χρονος κατήγγειλε πως ο συλληφθείς και ένας εκ των καταζητούμενων, 46 ετών, του απέσπασαν χρηματικό ποσό 5 χιλιάδων ευρώ, με σκοπό να αναλάβουν τη δημιουργία εταιρείας για να εξασφαλίσει δάνειο ύψους 300 χιλιάδων ευρώ, από τράπεζα του εξωτερικού.

Την ίδια μέρα, 46χρονος προχώρησε σε καταγγελία αναφέροντας πως ο συλληφθείς και ο δεύτερος καταζητούμενος, 63 ετών, του απέσπασαν 50 χιλιάδες ευρώ με σκοπό να δημιουργήσουν εταιρεία στην οποίαν θα εξασφάλιζε δάνειο 30 εκατομμυρίων ευρώ από τράπεζα του εξωτερικού.

Προχθές ο παραπονούμενος μετέβη σε συγκεκριμένο υποκατάστημα τράπεζας του εξωτερικού για να παραλάβει το δάνειο, όπου και ενημερώθηκε πως δεν υπήρχε οποιοδήποτε σχετικό αίτημα.

Εναντίον των τριών εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, από τα οποία μόνο το ένα εκτελέστηκε, καθώς οι άλλοι δυο ύποπτοι δεν εντοπίστηκαν και καταζητούνται.

Ο 63χρονος, που συνελήφθη, έδωσε διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται, ενώ το δικαστήριο διέταξε την 8ήμερη προσωποκράτηση του για υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Πηγή: ΚΥΠΕ