BALLA SPECIAL: Εκπρόσωποι Τύπου… το «Α» και το «Ω» της ενημέρωσης (2019-20)

Μία νέα ποδοσφαιρική σεζόν βρίσκεται στα πρόθυρα μας και οι ομάδες έχουν τους δικούς τους υπεύθυνους για τον προγραμματισμό. Η δουλειά όμως που γίνεται εντός και εκτός γηπέδων, μπροστά και πίσω από τις κάμερες, πάνω και δίπλα από τα τηλέφωνα, κοντά και μακριά από τα μικρόφωνα και τις φωτογραφικές μηχανές, ανήκει αποκλειστικά στους… πιο παθιασμένους.

Πρόκειται για τους Εκπροσώπους Τύπου (Press Officers) των ομάδων που βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης για ό,τι συμβαίνει.

Αποτελούν το βασικότερο συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε διοικήσεις και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και μεταβιβάζουν ενέργειες, αποφάσεις, πολιτικές και ζητήματα που αφορούν τους συλλόγους και τις εταιρείες τους.

Το Balla, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, προέβηκε σε ανασκόπηση και παρουσιάζει τους ανθρώπους με τους οποίους θα πορευτούν δίπλα στα ΜΜΕ οι ομάδες της Α’ Κατηγορίας για την σεζόν 2019-20.

Αναλυτικά:

Νεκτάριος Πετεβίνος – ΑΠΟΕΛ

Κατάγεται από τη Λευκωσία και από τις 17 Μαρτίου 2014 ανέλαβε καθήκοντα Υπεύθυνου Επικοινωνίας και Εκπροσώπου Τύπου της Εταιρείας του ΑΠΟΕΛ, διαδεχόμενος τον Πανίκο Χατζηλιασή.

Ο Νεκτάριος ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη Lumiere TV το 1997. Στην LTV δούλεψε μέχρι το 2006, όταν και μεταφέρθηκε στο Συγκρότημα Δίας και στο Αθλητικό Τμήμα του SIGMA TV.

Κυριάκος Δημητρίου – ΑΕΚ

Ανέλαβε καθήκοντα Εκπροσώπου τύπου της ΑΕΚ στις 16 Ιούνιου του 2014 διαδεχόμενος τον Δ. Γεωργιάδη.

Ο Κυριάκος αποφοίτησε από το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στην Αθήνα το 2005. Δούλεψε αρχικά στην LTV, ακολούθως στην Cytavision και στο Αθλητικό Τμήμα του SIGMA TV.

Προτού βρεθεί στην ΑΕΚ άρθρα και ρεπορτάζ του φιλεξενούνταν επίσης και στο Balla.com.cy καθώς και στο kerkida.net.

Φανούριος Κωνσταντίνου – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ

Με καταγωγή τη Λεμεσό υποστηρίζει τον Απόλλωνα από μικρός.

To Mάιο του 2017 συμπληρώνει την 5η του χρονιά στον Απόλλωνα καθώς το 2012 διαδέχθηκε τον Γιώργο Πετρή ως Υπεύθυνος  Επικοινωνίας της Ποδοσφαιρικής Εταιρείας .

Από το 2007 μέχρι το 2012 ο Φανούριος βρισκόταν στο Αθλητικό Τμήμα του CAPITAL TV και του CAPITAL FM. Παράλληλα πρόσφερε τις υπηρεσίες του στο kerkida.net, στο Limassol Sports και σε διάφορες τοπικές εφημερίδες τις Λεμεσού, αλλά και σε παγκύπρια περιοδικά.

Από το 2012 μέχρι σήμερα είναι πλήρες μέλος της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου.

Σάββας Πηλακούτας – ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Ο 27χρονος πλέον Σάββας Πηλακούτας με καταγωγή από τη Λευκωσία είναι από τους νεαρούς της παρέας.

Διαδέχθηκε τον Μαρίνο Μήτρου στο Γραφείο Τύπου της Ανόρθωσης στις 12 Σεπτεμβρίου 2016, επί προεδρίας Χρίστου Πουλλαϊδη.

Αποφοίτησε από το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στην Αθήνα το 2013 και στη συνέχεια εργάστηκε στο Balla.com.cy και κατόπιν σε εφημερίδες καθώς επίσης και στο ραδιόφωνο.

Το 2016 δούλεψε για ένα εξάμηνο στην SPORT DAY Κύπρου και τον Super Sport FM 104.0.

Aριάδνη Γενεθλίου – ΑΕΛ

Η μοναδική γυναίκα της παρέας.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε  στη Λεμεσό. Σπούδασε στο Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στην Αθήνα στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού με κατεύθυνση στην Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις.

Αργότερα απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο τμήμα Επικοινωνίας και Νέας Δημοσιογραφίας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου με εξειδίκευση σε θεματικές όπως την Διαχείριση κρίσεων, την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, το Μάρκετινγκ, την Στρατηγική Πολιτική – Κοινωνική – Εμπορική και Πολιτιστική Επικοινωνία αλλά και την Κοινωνική Ψυχολογία και Επικοινωνία.

Εργάστηκε τόσο στην Αθήνα όσο και στην Κύπρο σε εμπορικές εταιρείες ως Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων με την ευθύνη της επικοινωνιακής προώθησης της εταιρείας, της διοργάνωσης εκθέσεων αλλά και συνεδρίων.

Παράλληλα παρέδιδε μαθήματα Δημοσίων Σχέσεων και Γλώσσας του Σώματος στα Επιμορφωτικά Κέντρα Λεμεσού. Συμμετείχε, επίσης, σε αρκετά συνέδρια και εργαστήρια Επικοινωνίας, ενώ αποτέλεσα οργανωτικό μέλος σε Διεθνές συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο το 2017 με θέμα: «JOURNALISM, SOCIETY AND POLITICS IN THE DIGITAL MEDIA ERA».

Στην ΑΕΛ Ποδόσφαιρο Δημόσια ΛΤΔ ξεκίνησε να εργάζεται τον Μάιο του 2017 ως Λειτουργός Γραφείου Τύπου με την ευθύνη της οργάνωσης της Στρατηγικής Επικοινωνίας, την διαχείριση της ιστοσελίδας και των Κοινωνικών Μέσων Δικτύωσης αλλά και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Από τον Ιούνιο του 2018 ανέλαβε χρέη Υπεύθυνης Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας, διαδεχόμενη τον Θεόδωρο Αντωνίου.

Ανδρέας Δημητρίου – ΟΜΟΝΟΙΑ

Από τους πιο έμπειρους στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Ανέλαβε καθήκοντα Εκπρόσωπου Τύπου και Υπεύθυνου Γραφείου Τύπου της Ομόνοιας το καλοκαίρι του 2012 διαδεχόμενος το Θεόδωρο Καυκαρίδη.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Frederick και είναι νυμφευμένος με την επίσης Δημοσιογράφο και Αθλητικογράφο, Μαρίνα Αργυρού.

Πολύβιος Παλιούρας – ΠΑΦΟΣ FC

Γεννημένος στην Αθήνα με καταγωγή από Πάφο.

Αποφοίτησε από την Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στον Τομέα της Αγγλικής γλώσσας και λογοτεχνίας.

Στην συνέχεια συνεργάστηκε με τοπικούς ραδιοσταθμούς σε θέματα αθλητικού ρεπορτάζ και της τότε τοπικής ομάδας Α.Ε.Πάφος και μέλος του συνδέσμου φιλάθλων σε σχέση με την επικοινωνία με τα ΜΜΕ.

Ανέλαβε εκπρόσωπος τύπου της Α Ε.Π το 2013 επί Εξαμελούς Διοικούσας Επιτροπής που οδήγησε στη συγχώνευση της ομάδας με την Α.Ε. Κουκλιών και τη δημιουργία της Πάφος FC.

Από τότε αποτελεί μέλος της διοίκησης και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ομάδας, διατηρώντας τον ρόλο του εκπροσώπου τύπου της Πάφος FC. Κατά την περίοδο 2018-19 συνεργάστηκε και με τον γνωστό δημοσιογράφο της Πάφου, Πέτρο Μελαϊση, όπου και αποκόμισε σπουδαίες εμπειρίες.

Δημήτρης Λάζος – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Γέννημα θρέμμα του συλλόγου της Νέας Σαλαμίνας ο Δημήτρης Λάζος.

Πολλά μέλη της οικογένειάς του διετέλεσαν μέλη του Δ.Σ των «ερυθρόλευκων» τις προηγούμενες δεκαετίες και έχουν όλοι καταγωγή από την πόλη της Αμμοχώστου.

Ο Δημήτρης ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αθήνα στον κλάδο της Διοίκησης Επιχειρήσεων το 2010. Στην συνέχεια ασχολήθηκε με επιχειρήσεις με είδη υγιεινής και κεραμικά.

Δεν είναι νέος στον σύλλογο αφού έπαιξε ποδόσφαιρο στις Ακαδημίες και έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα για να αποχωρήσει την περίοδο 2005-06. Διαδέχθηκε τον Γιώργο Καζαμία στο γραφείο τύπου της ομάδας τον Οκτώβριο του 2017.

Νίκος Κωνσταντίνου (Ζέβλα) – ΔΟΞΑ

Μια ζωή Δόξα Κατωκοπιάς δηλώνει ο Νίκος Κωνσταντίνου.

Διετέλεσε ποδοσφαιριστής της ομάδας από 15 χρονών, παίζοντας ως τερματοφύλακας από το Αγροτικό μέχρι την άνοδο της στη Γ’ Κατηγορία το 1972.

Με την επσιτροφή του από τις σπουδές στην Κύπρο το 1979 ασχολείται με τα διοικητικά του σωματείου και τα τελευταία εννιά χρόνια βρίσκεται στο συμβούλιο εκτελώντας χρέη Αντιπροέδρου και Εκπροσώπου Τύπου της ομάδας.

Την ίδια ώρα, είναι εκλελεγμένος Κοινοτάρχης Κατωκοπιάς και δηλώνει ότι βασικός στόχος για τον οποίο συνεχίζει να ασχολείται με τη Δόξα είναι η μετακίνηση της ομάδας από το Μακάρειο Στάδιο στο ιδιωτικό γήπεδο στην Περιστερώνα.

Κωνσταντίνος Φάνου – ΕΝΠ

Ο νεαρότερος της παρέας.

Γεννημένος στις 6 Ιανουαρίου 1988, ο Κωνσταντίνος Φάνου είναι εκπρόσωπος τύπου της Ένωσης από την περίοδου που αυτή αγωνιζόταν στην Β’ Κατηγορία.

Μεγάλωσε στη Λάρνακα, είναι από μικρός παθιασμένος με τους «βυσσινί» και είναι στα διοικητικά της ομάδας τα τελευταία τρία χρόνια.

Αποφοίτησε από την Πολυτεχνική Σχολή ως Μιχανολόγος Μηχανικός. Ασχολείται επιχειρηματικά με το εστιατόριο «Hippocampus» στον Πρωταρά παράλληλα με τα καθήκοντα του ως Εκπρόσωπος Τύπου.

Μάριος Μιτσίδης – Εθνικός Άχνας

Νεαρός σε ηλικία, αλλά έμπειρος ο Μάριος Μιτσίδης.

Ο Μάριος διατελεί μέλος του Δ.Σ του Εθνικού Άχνας εδώ και οκτώ χρόνια. Νομικός στο επάγγελμα, εκτελεί παράλληλα και χρέθη νομικού συμβούλου της ομάδας.

Διαδέχθηκε τον Τόμη Κουή στη θέση του Εκπροσώπου Τύπου της ομάδας το περασμένο καλοκαίρι και με την επιστροφή της στην Α’ Κατηγορία πλέον θέτει νέου στόχους.

Πηγή:balla.com.cy/Επιμέλεια: Τάσος Θεοδώρου