Δίκη Μεταξά: “Σκότωσα την Λιβία και καθόμουν και την έβλεπα – Μετά πήγα στην Σιέρα…Θυμήθηκα τη σφαγή των Ποντίων”

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας άρχισε η δίκη Νίκου Μεταξά ο οποίος έχει δολοφονήσει 7 γυναίκες. Ο κατηγορούμενος  ο οποίος δεν εκπροσωπείται από δικηγόρο μένει ατάραχος και τα όσα ακούγονται μέχρι αυτή την ώρα στην δικαστική αίθουσα, λυγίζουν και τον πιο δυνατό άνθρωπο.

Σύμφωνα με όσα λέει η Κατηγορούσα Αρχή έχει σκοτώσει τη Λίβια και καθόταν και την έβλεπε νεκρή, ενώ στη συνέχεια ανέβηκε στο δωμάτιο και έπνιξε το μωρό που βρισκόταν στο κρεβάτι του.

Η Κατηγορούσα Αρχή ανέφερε πως λόγω της κατάστασης της μικρής, πίστευε ότι η Λιβία εξέδιδε την κόρη της. Τότε την έπιασε από τον λαιμό (σ.σ τη Λιβία), την πίεσε μέχρι που πόνεσε τα δάκτυλα της. Είπε ότι του είχε γίνει εμμονή και όταν τη σκότωσε έβγαλε όλο του το μίσος που έκρυβε μέσα του.

Το ίδιο  θεωρούσε και για την Μαρί ότι δηλαδή εξέδιδε την κόρη της όπως και για τη Λιβία που είχε σκοτώσει.

Να τι λέει ο ίδιος μέσα στην αίθουσα: «Στις 4/5 τις παρέλαβα. Τις μετέφερα στο σπίτι μου. Βάλαμε τη μικρή για ύπνο και της είπα ότι έχω λεφτά και θα την παντρευτώ όπως έλεγα και στη Λιβία. Είχα τα ίδια συναισθήματα με τη Λιβία ότι έχει παιδί που κακοποιείται από ανώμαλους. Τότε την άρπαξα και την έπνιξα. Μετά πήγα στη Σιέρρα και σκέφτηκα να τη σκοτώσω. Θυμήθηκα τη σφαγή των Ποντίων το 1922».