Έχει το πλάνο του για τους Κύπριους ο Μουρίγιο

Η ΑΕΚ είχε καλή πορεία την σεζόν που μας πέρασε αφού τερμάτισε στην 2η θέση, ενώ αν δεν έκανε την «κοιλιά» στα μέσα του πρωταθλήματος ίσως να μιλούσαμε για άλλα πράγματα τώρα. Όπως και να έχει η 2η θέση κρίνεται ικανοποιητική με την συνολική πορεία.

Αυτό που είδαμε και δεν μας άρεσε από πλευράς κιτρινοπράσινων είναι περιορισμένη χρησιμοποίηση νεαρών ποδοσφαιριστών και γενικά Κύπριων στην ενδεκάδα ή στις αλλαγές.

Συγκεκριμένα ο Θωμάς Ιωάννου είχε τις περισσότερες συμμετοχές και πιο συγκεκριμένα 16 καταγράφοντας 1195 λεπτά συμμετοχής. Πολύ λίγο αγωνίστηκε ο Μάριος Αντωνιάδης (452) ενώ 7 λεπτά αγωνίστηκε ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, 146 ο Κωνσταντίνος Αναστασίου, 130 ο Ονησίφορος Ρουσιάς και 90 ο Αντρέας Χριστοδούλου.

Την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο ο Άντερ Μουρίγιο καλείται να ψάξει για νεαρούς Κύπριους ποδοσφαιριστές αλλά και νεαρά ταλέντα από τις ακαδημίες της ομάδας αφού οι αριθμοί των κενών θέσεων στον κατάλογο Α’ είναι περιορισμένοι.

Yπάρχει στο πλάνο ο εντοπισμός Κύπριων ποδοσφαιριστών εξ ου και οι κινήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για τους Αρτυματά και Κατελάρη και εντός της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου αναμένεται ότι θα γίνουν νέες προσπάθειες για να ενταχθούν στην ομάδα και γηγενείς ποδοσφαιριστές.

Πηγή: balla.com.cy