«Έχω διαπράξει απεχθή εγκλήματα.. Αναλαμβάνω την ευθύνη.. » – Νίκος Μεταξάς: Ο serial killer που έκανε τους πάντες να ”ανατριχιάσουν” (Εικόνες & Βίντεο)

  Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία της Κύπρου με την υπόθεση του 35χρονου serial killer Νίκου Μεταξά, με το ψευδώνυμο «Ορέστη». Ο 35χρονος ίλαρχος κατάφερε με τα κατορθώματά του να στρέψει τα βλέμματα όλων πάνω του, προκειμένου να «θαυμάσουν» την εγκληματική του δράση.

  Της Μαριλούς Χατζηκλεάνθους

  Το πρώτο πτώμα
  Στις 14 Απριλίου 2019, νωρίς το απόγευμα τουρίστες εντόπισαν σε φρεάτιο στο παλιό μεταλλείο του Μιτσερού ένα πτώμα σε κατάσταση σαπωνοποίησης. Πρόκειται για δυο Γερμανούς και τρεις Κύπριους, οι οποίοι μετέβησαν στο μεταλλείο, με σκοπό να βιντεογραφήσουν πλάνα από το μέρος. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι Αρχές. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πτώμα ανδρός, ωστόσο όταν στη συνέχεια γύρω στις 8:30 μμ ανασύρθηκε η σορός, τότε διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για πτώμα γυναίκας. Το πτώμα εντοπίστηκε με δεμένα τα χέρια και τα πόδια, με σχοινί μπλε χρώματος, ενώ ήταν τυλιγμένο με σεντόνι. Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν μέσα στο φρεάτιο άκρα του σώματος του θύματος. Απλά φρίκη..

  Συγκεκριμένα, όπως είχε αναφέρει ο ανακριτής της υπόθεσης, Ιωάννης Γιωρκάτζης για το πως οι τουρίστες εντόπισαν το πτώμα: «Στο μέρος βρίσκονταν ακόμα 3 άτομα με τα οποία συνομίλησαν και τα οποία τους ανέφεραν ότι σε φρεάτιο είδαν κάτι, το οποίο έμοιαζε με πτώμα και ήταν τυλιγμένο μερικώς με σεντόνι. Αφού μετέβησαν στο συγκεκριμένο φρεάτιο, στο οποίο υπήρχε νερό, δυο από τα πρόσωπα κατέβηκαν μέσα σε αυτό και είδαν από κοντά το πτώμα, που ήταν δεμένο με μπλε σχοινί, χρώματος μπλε, επιβεβαιώνοντας ότι επρόκειτο για ανθρώπινο».. Το θρίλερ είχε ήδη ξεκινήσει..

  Μετά από εκτεταμένες έρευνες, αναγνωρίστηκαν από οικείο πρόσωπο τα σκουλαρίκια, που φορούσε η άτυχη γυναίκα και ταυτοποιήθηκαν με γυναίκα από τις Φιλιππίνες. Πρόκειται για την 38χρονη Marry Rose Tiburcio Infante, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν από τις 5 Μαϊου του 2018.

  Στις 16 Απριλίου η Αστυνομία συλλαμβάνει τον 33χρονο πρώην συμβίο του θύματος. O συλληφθείς κατάγεται από την Ρουμανία. Με την άτυχη 38χρονη είχαν χωρίσει και το 2016 οι σχέσεις τους ήρθαν σε οριστική ρήξη, μιας και δεν την άφηνε να βλέπει το παιδί τους. Ταυτόχρονα ξεκινάν τις έρευνες για τον εντοπισμό της 6χρονης κόρης τους Sierra Graze Seucalliuc, η οποία είχε δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο την ίδια περίοδο με την μητέρα της.


  Η Marry Rose και η 6χρονη κόρη της Sierra Graze

  Η 38χρονη δεν πήρε μαζί της προσωπικά της αντικείμενα, ενώ τα προσωπικά της έγγραφα εντοπίστηκαν στην οικία του υπόπτου, καθώς και σχοινί, που ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το πήρε από την οικοδομή, όπου εργάζεται, για οικιακούς λόγους. Επίσης, στην κατοχή του εντοπίστηκαν τρία κινητά και τρεις κάρτες, καθώς και το διαβατήριο της ελλειπούσας. Ο 33χρονος ύποπτος οδηγείται ενώπιον του δικαστηρίου στις 17 Απριλίου και το δικαστήριο εκδίδει διάταγμα 8ημερης κράτησής του.

  Ωστόσο, σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, η συγκάτοικος της άτυχης γυναίκας στην κατάθεση της ανέφερε πως τις 04/05/2018 η 39χρονη έφθασε στη Λευκωσία, για να συναντήσει και να διαμείνει με ένα πρόσωπο, το οποίο διατηρούσε δεσμό και το οποίο γνώρισε μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Όπως ανέφερε στους ανακριτές, έκτοτε δεν επέστρεψε στο σπίτι ούτε η ίδια, ούτε η κόρη της.

  Στις 18 Απρίλιου ξεκινούν οι προσπάθειες άντλησης νερού από το φρεάτιο, καθώς εξετάζουν το ενδεχόμενο να βρίσκεται εντός του φρεατίου και το πτώμα της 6χρονης. Ωστόσο διαπιστώνεται πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

  Η Αστυνομία αρχίζει να δέχεται επικρίσεις για την υπόθεση και απαντά πως ο φάκελος της υπόθεσης δεν έκλεισε ποτέ και έγιναν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες. Από την πρώτη στιγμή που μητέρα και κόρη είχαν δηλωθεί ως ελλείποντα πρόσωπα, είχαν ανακριθεί άτομα του περιβάλλοντος της γυναίκας και πρόσωπα από τον εργασιακό της χώρο και παραλήφθηκαν και κάποια τεκμήρια προς διερεύνηση. Επίσης, είχαν ενημερωθεί και οι αρχές των Φιλιππινών για την εξαφάνιση και είχαν ενημερώσει την κυπριακή Αστυνομία ότι η γυναίκα και το παιδί της δεν είχαν ταξιδέψει στη χώρα τους, ενώ είχε ενημερωθεί πλήρως και ο πρόξενος των Φιλιππίνων, με τον οποίο είχε συνάντηση μέλος της ανακριτικής ομάδας.

  Την ίδια μέρα (18/04) η Αστυνομία συλλαμβάνει ακόμη δύο πρόσωπα. Πρόκειται για Ελληνοκύπριους από την Λευκωσία 30 και 35 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από μαρτυρία που προέκυψε. Η υπόθεση φαίνεται να μπλέκεται ολοένα και περισσότερο…

  Μια μέρα μετά, στις 19 Απριλίου και πριν λήξει το διάταγμα 8ημερης προσωποκράτησης, ο 33χρονος πρώην συμβίος αφήνεται ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί, ενώ εκδίδονται διατάγματα προσωποκράτησης για τον 30χρονο και τον 35χρονο.

  Τα ενοχοποιητικά στοιχεία – Η εμφάνιση του ”Ορέστη”
  Σύμφωνα με μαρτυρία της συγκατοίκου της Mary Rose, στις 4 Μαΐου 2018, το θύμα μαζί με την κόρη της, παρέλαβε στις 23:30 ο φίλος της ”Ορέστης”, τον οποίο είχε γνωρίσει μέσω του κοινωνικού δικτύου Badoo και χρησιμοποιούσε το προφίλ “orestis35”. Η ίδια είχε επίμονα ζητήσει από την φίλη της να μην πάρει μαζί της την κόρη της, αλλά εκείνη της ανέφερε ότι ο ”Ορέστης” επέμενε να την πάρει μαζί της, γιατί όπως της είπε, ήθελε να την γνωρίσει στα δύο παιδιά του και να παίζουν μαζί. Έκτοτε δεν τις ξαναείδε.

  Η συγκάτοικος του θύματος έδωσε επίσης στην αστυνομία φωτογραφία του “orestis35” από την ιστοσελίδα Badoo, η οποία διαπιστώθηκε ότι ανήκει στον πρώτο ύποπτο, ο οποίος διαμένει στην Περιστερώνα και κατάγεται από το Μιτσερό, όπου και μεγάλωσε. Ανακρινόμενος ο 30χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη με την υπόθεση και ανέφερε ότι η φωτογραφία είναι δική του και ότι ολόκληρη την φωτογραφία την είχε αναρτήσει στο Facebook και σε αυτή είναι μαζί με τη σύζυγό του. Επιπλέον, ανέφερε ότι γνωρίζει τον δεύτερο ύποπτο (35χρονο) από το εργασιακό τους περιβάλλον, χωρίς ωστόσο να διατηρεί οποιεσδήποτε ιδιαίτερες σχέσεις μαζί του.

  Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο ανακριτής κ.Γιωρκάτζης ενώπιον του Δικαστηρίου, από έρευνες που έκανε η Αστυνομία μέσω Google, Facebook και Cablenet εντόπισε προφίλ στο Facebook με την επωνυμία «Ορέστης Αποέλ» με τελευταία ημερομηνία πρόσβασης στις 14 Απριλίου 2019 από το ip address του δεύτερου υπόπτου, κατά την οποία και διαγράφηκε ο λογαριασμός από τον ίδιο το χρήστη. Όπως υπενθύμισε στο Δικαστήριο ο ανακριτής, η 14η Απριλίου ήταν και η ημερομηνία εντοπισμού της σορού του θύματος.

  Σύμφωνα με την απάντηση της εταιρείας Cablenet, ο κάτοχος του συγκεκριμένου ip address ήταν ο 2ος ύποπτος, 35 χρονών. Από εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι αυτός είναι σε διάσταση με την σύζυγό του και ότι έχει δύο παιδιά. Η Αστυνομία βρήκε επίσης προφίλ του υπόπτου στο Facebook, στο οποίο υπάρχουν φωτογραφίες του λατομείου όπου εντοπίστηκε η σορός του θύματος και συγκεκριμένη φωτογραφία του φρεατίου, καθώς και φωτογραφίες του ίδιου στον ίδιο χώρο να κρατά τριπόδι φωτογραφικής.

  Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 2ου υπόπτου βρέθηκαν μεταξύ άλλων μπλε σχοινί, πανομοιότυπο με αυτό που ήταν δεμένο το θύμα, κολλητική ταινία, όμοια με αυτή που βρέθηκε στο φρεάτιο του λατομείου, αριθμός καρτών κινητής τηλεφωνίας, κινητά τηλέφωνα, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και αριθμός μέσω αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, φωτογραφικές μηχανές, ένα αυτοκίνητο του υπόπτου και άλλα τεκμήρια. Σύμφωνα με τον ανακριτή, κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του, ο δεύτερος ύποπτος προσπάθησε να καταπιεί μια κάρτα κινητού τηλεφώνου, ενέργεια που αντιλήφθηκε αστυνομικός, ο οποίος τον συνέλαβε για τα αδικήματα της απόπειρας καταστροφής τεκμηρίου και της παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία.

  Ανακρινόμενος από την Αστυνομία ο 35χρονος αρνήθηκε να απαντήσει οποιαδήποτε ερώτηση, λέγοντας ότι αυτή ήταν η συμβουλή του δικηγόρου του.

  Η ομολογία
  Λίγες ώρες μετά ο 35χρονος ύποπτος, ”σπάει” κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και ομολογεί τις δολοφονίες μητέρας και κόρης. Συγκεκριμένα, είπε ότι έπνιξε την 38χρονη στο σπίτι του και ακολούθως μετέφερε το πτώμα της στο μεταλλείο, όπου και το πέταξε στο φρεάτιο. Αργότερα υπέδειξε συγκεκριμένο σημείο στη Λίμνη «Μεμί», δίπλα από το μεταλλείο του Ξυλιάτου, όπου βρίσκεται το πτώμα της 6χρονης. Συγκεκριμένα ο δράστης ανέφερε ότι είχε αρχικά πετάξει την άτυχη 6χρονη στη λίμνη. Ωστόσο, το σώμα της μικρής είχε κολλήσει σε δέντρο και ως εκ τούτου εκείνος την ξαναέσπρωξε μέχρι να πέσει στη λίμνη.

  Το Σάββατο 20 Απριλίου ξεκίνησαν οι έρευνες στη λίμνη για τον εντοπισμό του πτώματος της 6χρονης. Μέχρι και σήμερα, η σορός της μικρής αγνοείται… Ο 30χρονος, ο οποίος είχε τεθεί, επίσης, υπό κράτηση για την υπόθεση, αφέθηκε την ίδια μέρα ελεύθερος.

  Το δεύτερο πτώμα και η παραδοχή
  Το απόγευμα του Σαββάτου, οι άντρες της ΕΜΑΚ έρχονται αντιμέτωποι με ένα ακόμα αποτρόπαιο θέαμα. Στο φρεάτιο στο μεταλλείο Μιτσερού εντοπίστηκε δεύτερο πτώμα, όπου ανήκει σε γυναίκα και όχι στην 6χρονη. Και το δεύτερο πτώμα βρέθηκε γυμνό, επίσης δεμένο χειροπόδαρα και σε κατάσταση σαπωνοποίησης.

  Εν τω μεταξύ έρχονται στο φως της δημοσιότητας στοιχεία για την ταυτότητα του δολοφόνου. Ο άνθρωπος που έχει σπείρει το θάνατο, ο Ελληνοκύπριος «Ορέστης», σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν είναι άλλος από τον ίλαρχο της Εθνικής Φρουράς, Νίκο Μεταξά.

  Την Κυριακή 21 Απριλίου ο 35χρονος οδηγείται εκ νέου ενώπιον του δικαστηρίου. Εκεί παραδέχθηκε τη δολοφονία και της δεύτερης γυναίκας. Πρόκειται για την 28χρονη Arian Palanas Lozano, την οποία ο δράστης συνάντησε στο ίδιο site γνωριμιών (Βadoo).


  H Arian Palanas Lozano

  Ο 35χρονος ανέφερε ότι είχε σεξουαλική επαφή μαζί της και αφού την έπνιξε, στη συνέχεια πέταξε τη σορό της στο Μιτσερό. Η 28χρονη με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, ελλείπει από την κατοικία της στην Αγλαντζιά από τις 21 Ιουλίου 2018. Ήταν οικιακή βοηθός πρώην υψηλόβαθμου στελέχους στο Αρχηγείο Αστυνομίας, η οποία φέρεται να είχε πει στην εργοδότρια της ότι θα μετέβαινε το καλοκαίρι στις Πλάτρες για μερικές μέρες παρέα με μία φίλη της. Έκτοτε εξαφανίστηκε, ενώ είχε κλειστά τα κινητά της τηλέφωνα. Η εργοδότης της επικοινώνησε με την εν λόγω φίλη της, ωστόσο η κοπέλα ανέφερε πως δεν ήταν μαζί και δε γνωρίζει που είναι η 28χρονη Αrian. Ακολούθησε καταγγελία στον κεντρικό Αστυνομικό σταθμό Λευκωσίας, με την εργοδότη της να εκφράζει φόβο για τη ζωή της.

  Το Δικαστήριο εκδίδει εκ νέου διάταγμα προσωποκράτησής του 35χρονου για άλλες 6 μέρες (αφού παράλληλα συνέτρεχε και το προηγούμενό του, που ήταν για 8 μέρες), για το οποίο ο 35χρονος δεν έφερε έντσταση. Νωρίτερα είχε αποσυρθεί ο δικηγόρος του 35χρονου στρατιωτικού, ο οποίος είχε παραστεί την πρώτη φορά στο δικαστήριο.

  Οι έρευνες στο φρεάτιο του μεταλλείου του Μιτσερού συνεχίζονται, αφού σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, υπάρχουν ενδείξεις για πιθανό εντοπισμό κι άλλων πτωμάτων.

  «Κυνικός και θρασύς» ο δράστης
  Σοκαρισμένοι δήλωσαν οι ανακριτές μετά την συγκλονιστική μαρτυρία του 35χρονου όταν ανακρινόμενος για το φόνο της Mary Rοse, με κυνικό και θρασύ ύφος είπε: «Όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία». Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα ”Φιλελεύθερος”, ο 35χρονος είπε ακόμη ότι επειδή ένιωσε ωραία αποφάσισε να το ξανακάνει. Γι’ αυτό το λόγο, προσέγγισε μετέπειτα το δεύτερο θύμα, που εντοπίστηκε στο φρεάτιο, την Αριάν.

  Πώς δρούσε ο serial killer «Ορέστης» – Το διαδίκτυο και οι φωτογραφίες
  Ο serial killer είναι κάτοικος του χωριού της Επαρχίας Λευκωσίας στην Κύπρο. Με την αποφοίτησή του από το Λύκειο μετέβη στην Αθήνα, όπου υπηρέτησε στη Σχολή Ευελπίδων.

  Τα όσα αποκάλυψε ο δολοφόνος για τη δράση του παραπέμπουν σε ταινία τρόμου. Ο δράστης προσέγγιζε τα θύματά του μέσω διαδικτύου με το ψευδώνυμο «Ορέστης». Αφού έκανε την πρώτη επαφή, στη συνέχεια φρόντιζε να είναι φιλικός. Τις έπειθε να κλείσουν ραντεβού μαζί του και να συναντηθούν.

  Στη συνέχεια, όπως ομολόγησε ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, τις έπνιγε. Ο 35χρονος υποστήριξε πως του αρέσουν οι Φιλιππινέζες και γι’ αυτό και τα δύο θύματά του ήταν από τις Φιλιππίνες.

  Ο «Ορέστης», αν και ήταν στρατιωτικός, παρουσιαζόταν με το επάγγελμα του φωτογράφου. Είχε συνεργασίες με ηλεκτρονικά περιοδικά φωτογραφίας, ενώ είχε βραβευτεί και για ορισμένες φωτογραφίες του. Μάλιστα, πολλές από τις φωτογραφίες που είχε βγάλει ήταν τοπία από το σημείο όπου εντοπίστηκαν τα πτώματα.

  «Καθαρός» ο 35χρονος
  Σύμφωνα με τις έρευνες που διενεργήθηκαν και τις απαραίτητες εξετάσεις, ο 35χρονος δεν ήταν γνωστός στην ΥΚΑΝ, καθώς δεν υπάρχει καμία ένδειξη για χρήση ναρκωτικών στο παρελθόν ή όταν έπραττε τα αποτρόπαια εγκλήματα.

  Αυτό φυσικά, είναι κατά κάποιο τρόπο ”εις βάρος” του 35χρονου, καθώς δεν υπάρχει καν το ελαφρυντικό ότι ήταν «θολωμένο» το μυαλό του από τη χρήση ναρκωτικών, κατά τη διάρκεια των εγκλημάτων. Την Τρίτη (24/04) κυβερνητικός ψυχίατρος εξέτασε τον 35χρονο. Όπως διαπιστώθηκε, ο 35χρονος είχε πλήρη επίγνωση των πράξεών του.

  Στο στόχαστρο η Αστυνομία
  Όπως ενδεχομένως είναι αναμενόμενο, με την εγκληματική δράση του 35χρονου να έρχεται στο προσκήνιο, βρέθηκε στο στόχαστρο η Αστυνομία, καθώς δέχθηκε επικρίσεις σχετικά με τη δράση της.

  Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, κ.Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε σε δηλώσεις του (24/04) ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας όρισε τριμελή επιτροπή, υπό το Βοηθό Αρχηγό Εκπαίδευσης κ. Δημητρίου, για να διενεργήσει διοικητική έρευνα, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον έγιναν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ενέργειες που έπρεπε να γίνουν.

  Νέο ένταλμα για 3ο φόνο
  Το απόγευμα της Μεγ.Τετάρτης (24/04) εκδίδεται νέο ένταλμα σύλληψης εναντίον του 35χρονου, έπειτα από μαρτυρία, που εξασφαλίστηκε για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με νέα υπόθεση φόνου εκ προμελέτης και απαγωγής με σκοπό τον φόνο.

  Την επόμενη μέρα (25/04) το δικαστήριο διατάσει δίημερη κράτηση στον 35χρονο για υπόθεση απαγωγής και τρίτου φόνου, η οποία αφορά την Maricar Valdez από τις Φιλιππίνες, που εξαφανίστηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2017.

  H Maricar Valtez Arquiola

  Ο 35χρονος εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο και παραδέχθηκε ότι συναντήθηκε με την συγκεκριμένη γυναίκα. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο ανακριτής κ.Γιωρκάτζης, προέκυψε μαρτυρία, η οποία καταδεικνύει ότι ο ύποπτος ήταν το πρόσωπο που συναντήθηκε με την Maricar Valtez Arquiola στις 13/12/2017, ενώ σημείωσε ότι λήφθηκε μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία ο ύποπτος είχε στην κατοχή του φωτογραφίες, οι οποίες απεικονίζουν την άδεια προσωρινής παραμονής της Maricar, η οποία εντοπίστηκε στις 23/02/2018 στην περιοχή των Αγίων Ομολογητών και είχαν ληφθεί την ημέρα της εξαφάνισης της 13/12/2017.

  Το τρίτο πτώμα και η φρικτή ομολογία για άλλες τρεις δολοφονίες
  Λίγο αργότερα, το μεσημέρι της Μεγ.Πέμπτης (25/04) εντοπίζεται άλλο ένα πτώμα στο πεδίο βολής στην Ορούντα, μετά από υπόδειξη του 35χρονου. Ο ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς ανέφερε ότι δε θυμάται αν η γυναίκα ήταν από το Νεπάλ ή την Ινδία, ενώ το πτώμα της γυναίκας ειναι σε αποσύνθεση. Ο 35χρονος ανέφερε πως τη σκότωσε το καλοκαίρι του 2018, ωστόσο δεν προσδιόρισε ακριβώς πότε.

  Επιπροσθέτως, την ίδια ημέρα ο 35χρονος ομολογεί τρεις ακόμα δολοφονίες. Πρόκειται για τη Maricar Valtez Arquiola από τις Φιλιππίνες, για το φόνο της οποίας είχε ήδη συλληφθεί, τη Livia Florentina Bunea, 36 χρόνων από τη Ρουμανία και την κόρη της Elena Natalia Bunea, 8 χρόνων, των οποίων η εξαφάνιση δηλώθηκε στις Αρχές στις 30 Σεπτεμβρίου 2016.


  H 36χρονη Livia Florentina Bunea, η 8χρονη κόρη της Elena Natalia Bunea

  Σύμφωνα με την ομολογία του 35χρονου, αφού τις σκότωσε, τις έβαλε μέσα σε βαλίτσες τις οποίες πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.


  H στιγμή που ο 35χρονος υπό τη συνοδεία αστυνομικών υποδεικνύει τη σκηνή όπου πέταξε τα πτώματα

  Παραδέχθηκε την ομολογία της 6χρονης Sierra
  Την ίδια μέρα ο δράστης παραδέχθηκε ότι σκότωσε την 6χρονη Sierra κόρη της Mary Rose.

  Ο 35χρονος αρχικά είχε αναφέρει ότι η 6χρονη πέθανε από εισρόφηση εμεσμάτων, ωστόσο σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, ο Νίκος Μεταξάς παραδέχθηκε τη δολοφονία του μικρού κοριτσιού, ενώ αποκάλυψε και τις φρικιαστικές λεπτομέρειες λέγοντας πως έριξε το πτώμα της 6χρονης στη λίμνη Μεμί «για να βρίσκεται σε ένα παραμυθένιο τοπίο».

  Ακολουθεί το σχετικό βίντεο:

  Την Μεγ.Παρασκευή (26/04) το μεσημέρι ο δράστης επανασυνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος, που τελεί υπό κράτηση για υποθέσεις απαγωγής και φόνου εκ προμελέτης. Το νέο ένταλμα σύλληψης εναντίον του, εκδόθηκε μετά από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με τρείς νέες υποθέσεις φόνων εκ προμελέτης και απαγωγής με σκοπό το φόνο.

  Η Αστυνομία ρίχνει τις ευθύνες στη Βουλή – Τί λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
  Την ίδια μέρα απάντηση στις επικρίσεις κατά της Κυπριακής Αστυνομίας έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Αντρέας Αγγελίδης. «Η αστυνομία βρίσκεται κάτω από έντονη κριτική για επίδειξη ολιγωρίας και πλημμελή έρευνα, στη διερεύνηση των εξαφανίσεων των γυναικών και των παιδιών, που δολοφονήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια, από τον λοχαγό Ν. Μεταξά».

  Ο κ. Αγγελίδης επανέλαβε ότι ο αρχηγός Ζαχαρίας Χρυσοστόμου διόρισε ερευνητική επιτροπή, η οποία μέσω διοικητικής έρευνας θα αποδώσει τις ευθύνες αν υπάρχουν, ενώ προσέθεσε ότι όσον αφορά τις εξαφανίσεις προσώπων, δεν επιτρέπεται από τον νόμο, και για αυτό δεν ζητήθηκε διάταγμα άρσης απορρήτου τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

  Επεσήμανε ότι από το 2007 η Αστυνομία ζήτησε να συμπεριληφθούν απαγωγές και εξαφανίσεις στον νόμο για την άρση απορρήτου, όμως δεν εισακούστηκε. «Αν η Αστυνομία είχε στα χέρια της τα νομικά εργαλεία, το έργο της θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό».

  Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σημείωσε πως συμμερίζεται πλήρως τα αισθήματα της κοινής γνώμης και τον αποτροπιασμό απέναντι στα ειδεχθή αυτά εγκλήματα, όπως και την πηγαία αγανάκτηση της κυπριακής κοινωνίας για δολοφονίες, που φαίνεται να είχαν επιλεκτικά στόχο αλλοδαπές, που βρίσκονται στη χώρα μας για να εργασθούν, αφού τέτοια ένστικτα είναι αντίθετα με την παράδοση και τις αξίες του πολιτισμού μας. Τέλος, ο Πρόεδρος της Κύπρου δήλωσε πως με ψυχραιμία θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες και θα αποδοθούν.

  Σε ποια ανήκει το τρίτο πτώμα
  Τρεις μέρες μετά την ομολογία του για την ύπαρξη πτώματος σε λάκκο στο Πεδίο Βολής Ξυντούς στην Ορούντα, ενώπιον δικαστηρίου αποκαλύφθηκε πως το πτώμα ανήκει σε γυναίκα από το Νεπάλ, την Κάτχα Ανού (Asmita Khadka Bista), η οποία εξαφανίστηκε στις 2/07/2018.


  H Κάτχα Ανού (Asmita Khadka Bista)

  Την ίδια μέρα (27/04) το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ανανέωσε για άλλες 8 ημέρες το διάταγμα προσωποκράτησης του 35χρονου. Όταν ρωτήθηκε για πιθανή δράση του στην Ελλάδα, το αρνήθηκε λέγοντας: «Δεν γνωρίζω τα μέρη εκεί. Δεν είχα που να θάψω κάποια γυναίκα».

  Οι βαλίτσες του θανάτου
  Αργότερα το Μεγ.Σάββατο δυο βαλίτσες εντοπίστηκαν στην Κόκκινη Λίμνη του Μιτσερού. Ανήμερα το Πάσχα (28/04) ανασύρθηκε η μία βαλίτσα, εντός της οποίας υπήρχε το πτώμα μιας γυναίκας σε προχωρημένη αποσύνθεση και ένα τσιμεντομπλόκ.

  Παρότι το πτώμα δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί, φαίνεται πως ανήκει στην 36χρονη Livia Florentina Bunea από τη Ρουμανία.

  Scotland Yard
  Τη Δευτέρα (29/04) πραγματοποιήθηκε η κάθοδος πέντε ειδικών συμβούλων από το Ηνωμένο Βασίλειο, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Αρχηγού της Αστυνομίας. Οι ειδικότητες περιλαμβάνουν Ιατροδικαστή, Κλινικό Ψυχολόγο, Ειδικό Σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφής εγκλήματα, Ειδικό Ανακριτή με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και Ειδικό Εμπειρογνώμονα για πολύπλοκες υποθέσεις. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και ένας Κύπριος. Πρόκειται για τον Ανδρέα Μαρνερίδη, ιατροδικαστή – παθολογοανατόμο, ο οποίος εργάζεται στο Λονδίνο.

  Η ομάδα διενέργησε εκ νέου νεκροτομές στα πτώματα. Οι νέες νεκροτομές κατέδειξαν πως τα δύο θύματα δολοφονήθηκαν με στραγγαλισμό, αλλά ο δράστης δεν χρησιμοποίησε τις παλάμες και τα δάχτυλα, αλλά το εσωτερικό μέρος του αγκώνα, σφίγγοντας τον λαιμό τους. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο δράστης ενδεχομένως αιφνιδίασε τα θύματα βρισκόμενος πίσω από τη πλάτη τους.

  Για την 38χρονη Marry Rose Tiburcio από τις Φιλιππίνες και την γυναίκα που βρισκόταν στη βαλίτσα στη Κόκκινη Λίμνη, καταγράφηκε ως αιτία θανάτου, «στραγγαλισμός – κεφαλοκλείδωμα». Για τις άλλες δύο, την 28χρονη Arian Palanas Lozano από τις Φιλιπίνες που βρέθηκε στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού και την 30χρονη Asmita Kahda Anu από το Νεπάλ, που εντοπίστηκε στο πηγάδι στο πεδίο βολής στην Ορούντα δε διαπιστώθηκε η αιτία του θανάτου τους.

  Η ομολογία της πρώην συζύγου του δράστη
  Παρακολουθώντας τα όσα διαδραματίζονται, «έσπασε» τη σιωπή της η πρώην σύζυγος του Νίκου Μεταξά, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η πρώην σύζυγος του 35χρονου, τον περασμένο Ιούνιο, προέβη σε καταγγελία εναντίον του λοχαγού, εκφράζοντας φόβους για βίαιη συμπεριφορά και απειλές, που εκτόξευσε προς το πρόσωπο της. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι, ο 35χρονος μετά από έντονη συζήτηση που είχαν, άρχισε να σπάει πράγματα στο σπίτι και να της λέει χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρεις τι είμαι ικανός να κάμω». (Μέχρι εκείνο το διάστημα είχε κάνει πέντε φόνους)

  Αυτούσια η καταγγελία από την πρώην σύζυγο του:
  «Στις 19/6/2018 και ώρα 08:25 καταγγέλθηκε στον σταθμό από την… και ανέφερε ότι την 18/6/2018 και περί ώρα 22:00, ενώ συζητούσε με το σύζυγο της για διάφορα οικογενειακά θέματα που αντιμετωπίζουν κι αυτός ξεκίνησε να ρίχνει διάφορα αντικείμενα στο έδαφος και στη βεράντα της οικίας τους και μιλούσε πολύ έντονα σε σημείο που η παραπονούμενη φοβήθηκε για πιθανή σωματική βία. Όπως ανέφερε η παραπονούμενη, την περασμένη εβδομάδα, του ζήτησε διαζύγιο κι ο σύζυγος της δεν μπορεί να το αποδεχτεί. Επίσης, την απείλησε με τη φράση “μεν τολμήσεις να πιάσεις διαζύγιο, δεν ξέρεις τι είμαι ικανός να κάμω”».
  Η παραπονούμενη την 19/6/2018 το πρωί, ενημέρωσε το γραφείο ευημερίας. Σε γραπτή της κατάθεση ανέφερε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του, αλλά να του γίνουν συστάσεις, ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό. Στη συνέχεια ο 35χρονος σύμφωνα με πληροφορίες, αφού εντοπίστηκε του δόθηκαν οι «δέουσες συστάσεις», ενώ ανέφερε ότι «δεν πρόκειται ποτέ να βλάψει τη γυναίκα του σωματικά, αλλά προσπαθεί να την πείσει να μην χωρίσουν». Ακολούθως ο 35χρονος απολογήθηκε και «υποσχέθηκε συμμόρφωση».

  Παραίτηση Υπ.Δικαιοσύνης
  Όλο αυτό το διάστημα έντονες είναι οι επικρίσεις, τόσο όσον αφορά τη δράση της Αστυνομίας, αλλά και ως προς το πρόσωπο του Υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου.

  Το πρωί της Πέμπτης (2/05) o κ.Νικολάου υπέβαλε την παραίτηση του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά από συνάντηση, που είχε με τον Πρόεδρο. Όπως χαρακτηριστικά είπε:
  «Τον ενημέρωσα για την απόφασή μου να παραιτηθώ από τη θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης και τον ευχαρίστησα για την εμπιστοσύνη με την οποία με έχει περιβάλει όλα αυτά τα χρόνια».

  Ο Υπουργός ανέφερε ότι υποβάλλει την παραίτησή του για λόγους πολιτικής ευθιξίας και μόνο, γνωρίζοντας ότι δεν έχει οποιαδήποτε ευθύνη για τους χειρισμούς των καταγγελιών και ούτε έτυχε οποιασδήποτε ενημέρωσης για αυτές από την Αστυνομία.

  Παύση Αρχηγού Αστυνομίας
  Στις 3/05 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αποφασίζει τον τερματισμό των υπηρεσιών του Αρχηγού της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου Ζαχαρία Χρυστοστόμου.

  Ο τερματισμός των υπηρεσιών του κ. Χρυσοστόμου τέθηκε σε ισχύ από την 7η Μαΐου 2019.

  Ακολουθεί η Επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας:

  Νέος Αρχηγός της Αστυνομίας ορίστηκε ο μέχρι πρότεινος Υπαρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης.

  Το 4ο πτώμα
  Το βράδυ της Πέμπτης (2/05) ανασύρθηκε ένα ακόμα τσιμεντομπλόκ από την Κόκκινη Λίμνη, ενώ το Σάββατο (4/05) έφτασε στην Κύπρο το Sonar, ένα παγκόσμιο γεωγραφικό σύστημα αναφοράς, το οποίο θα βοηθούσε στις έρευνες.


  Εικόνα από το τσιμεντομπλόκ, που βρέθηκε στην Κόκκινη Λίμνη

  Έτσι κι έγινε. Την Κυριακή (5/05) δύτης ανέσυρε ένα νέο εύρημα από την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό. Πρόκειται για ακόμη μία βαλίτσα…

  Μέσα της βρισκόταν μια ακόμα ανθρώπινη σορός, σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης, η οποία ανήκει σε παιδί, την 8χρονη Elena Natalia Bunea, κόρη της 36χρονης Livia Florentina Bunea από τη Ρουμανία.

  Τα όσα έζησαν κατά την εύρεση αλλά και την ανάσυρση της δεύτερης βαλίτσας περιέγραψε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας στο ΡΙΚ: «Δεν γνωρίζαμε το μέγεθος της βαλίτσας και όταν κατέβηκε κάτω ο δύτης, ο οποίος δεν έχει ορατότητα, αλλά διά της αφής ανιχνεύει. Ωστόσο, έχουμε συνεχή συνομιλία μαζί του και βλέπουμε κάποιες θολές κινήσεις που κάνει. Μόλις μας επιβεβαίωσε ότι ήταν βαλίτσα, η επόμενη ερώτηση που του κάναμε ήταν για το μέγεθος της βαλίτσας και εκείνος μας απάντησε ότι είναι περίπου 50 επί 50 εκατοστά. Αμέσως, καταλάβαμε ότι επρόκειτο για το μωρό».

  Ο κ. Τράγκολας συνέχισε λέγοντας «καταλαβαίνετε τα συναισθήματα που είχαμε από αυτή την πληροφορία που μας έδωσε».

  Όπως χαρακτηριστικά είπε ο διευθυντής της Πυροσβεστικής, είδε τον Ισπανό χειριστή του sonar Αλεχάνδρο Παλμέιρο να δακρύζει, προσθέτοντας ότι τότε κατάλαβε πως είχαν δίπλα τους έναν σωστό συνεργάτη με αισθήματα.

  Ήταν και βιαστής:
  Την ίδια μέρα (5/05) ο 35χρονος ίλαρχος Νίκος Μεταξάς, οδηγείται εκ νέου στο δικαστήριο για ανανέωση των διαταγμάτων κράτησης του για τους επτά φόνους που έχει παραδεχθεί, ενώ όπως αποκάλυψε ο ανακριτής της αστυνομίας προστέθηκε μία ακόμα κατηγορία, για υπόθεση βιασμού μίας γυναίκας.

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ίλαρχος το 2016 είχε γνωρίσει μέσω του site γνωριμιών Badoo μια 19χρονη από τις Φιλιππίνες, την οποία έπεισε να φωτογραφίσει γιατί διέθετε προσόντα μοντέλου. Στις αρχές του 2017 την κάλεσε για να της δείξει τις φωτογραφίες. Αφού την παρέλαβε από το σπίτι της, με το αυτοκίνητό του και τη μετέφερε σε έρημη περιοχή της Λευκωσίας, όπου την βίασε, ενώ την ίδια ώρα βιντεογραφούσε το βιασμό με το κινητό του τηλέφωνο.

  Η 19χρονη λίγες μέρες αργότερα αποκάλυψε το συμβάν στην πρώην σύζυγο του ίλαρχου αλλά και σε μία φίλη της, η οποία δεν βρίσκεται σήμερα στη Κύπρο. Μάλιστα έδωσε στους ανακριτές και φωτογραφίες από τα μηνύματα, που είχε ανταλλάξει και αποδεικνύουν ότι εκείνη την περίοδο είχε όντως εκμυστηρευθεί τον βιασμό.

  Η ίδια γυναίκα αποκάλυψε ότι το 2018 συνομιλούσε και πάλι με τον 35χρονο ίλαρχο στο Facebook, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει ότι πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο, αφού χρησιμοποιούσε ψευδώνυμο. Οι συνομιλίες του 2018 αφορούσαν φωτογραφίες κλπ.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι 35χρονος serial killer, για να προλάβει την καταγγελία για βιασμό είχε πάει μόνος του στην αστυνομία και είχε καταγγείλει το θύμα του για εκβιασμό εναντίον του, λέγοντας πως τον παρενοχλεί και τον απειλεί ότι θα τον καταγγείλει για βιασμό. Δεν είχε ζητήσει την δίωξη της, αλλά είχε πει στους αστυνομικούς ότι ήθελε να καταγραφεί η θέση του, έτσι ώστε να γνωρίζουν ότι αν γίνει καταγγελία εναντίον του, θα ειναι ψευδής.

  Στο δικαστήριο, που παρουσιάστηκε για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του δεν παραδέχθηκε την καταγγελία για βιασμό.

  Συνεχίζονται οι έρευνες… – Εντοπίστηκε το όχημα που χρησιμοποιούσε το 2016
  Τη Δευτέρα 13 Μαϊου ανανεώθηκε για ακόμη οκτώ ημέρες η προσωποκράτηση του 35χρονου. Ο ύποπτος, ο οποίος παρουσιάστηκε στην κατάμεστη αίθουσα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, και πάλι χωρίς την εκπροσώπηση δικηγόρου, δεν έφερε ένσταση στην περαιτέρω κράτησή του. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά από τη Δικαστή είπε: «Δεν έχω ένσταση, εντιμοτάτη».

  Επιπροσθέτως, η Αστυνομία εντόπισε το όχημα που χρησιμοποιούσε ο ύποπτος το 2016, έχει συλλέξει τεκμήρια και έχει διενεργήσει εξετάσεις και αναμένονται τα αποτελέσματα.

  Συνεχίζει να σοκάρει ο 35χρονος
  Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ”Φιλελεύθερος”, οι ανακριτές έχουν συγκροτήσει τα στοιχεία που απαιτούνται και έχουν απαντηθεί όλα τα ερωτήματα γύρω από την όλη υπόθεση. Η Αστυνομία, όπως φαίνεται, θα καταχωρήσει την υπόθεση που θα αφορά τις επτά δολοφονίες και τον βιασμό 19χρονης ακόμη και αν δεν βρεθούν οι σοροί της Μαρικάρ και της 6χρονης Σιέρρα.

  Ο 35χρονος επιμένει να δηλώνει πως δεν διέπραξε άλλους φόνους, παρά μόνο αυτούς τους επτά, ενώ σοκάρει με τα λεγόμενά του, λέγοντας ότι «τι εφτά ισόβια, τι 17, αφού δε διέπραξα άλλους, εκατάφερα να το ελέγξω». Επιπροσθέτως, νέα δεδομένα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος ισχυρίστηκε πως προτού πετάξει το σώμα της 6χρονης στη λίμνη Μεμί, το έδεσε με τσιμεντομπλόκ και το τύλιξε σε σεντόνι.

  Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε αναφέρει πως δε σκότωσε την Sierra και πως η αιτία θανάτου της ήταν εισρόφηση εμεσμάτων. Ωστόσο, στην πορεία ομολόγησε πως εκείνος σκότωσε την 6χρονη Sierra, ενώ αποκάλυψε και τις φρικιαστικές λεπτομέρειες λέγοντας πως έριξε το πτώμα της 6χρονης στη λίμνη Μεμί «για να βρίσκεται σε ένα παραμυθένιο τοπίο».

  Ο ”ψύχραιμος” serial killer
  Στις 21 Μαϊου ανανεώθηκε για 5η φορά το διάταγμα κράτησης του 35χρονου δολοφόνου, από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, με σκοπό τη συμπλήρωση του ανακριτικού έργου της Αστυνομίας.

  Ο 35χρονος εμφανίστηκε για ακόμα μια φορά χωρίς δικηγόρο στο δικαστήριο, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο. Η διαδικασία διεξήχθη σε μια κατάμεστη αίθουσα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ο ύποπτος απάντησε με δύο μονολεκτικά “όχι” στις ερωτήσεις του δικαστηρίου, εάν έχει ένσταση στην κράτησή του και εάν επιθυμεί να υποβάλει οποιαδήποτε ερώτηση προς τον ανακριτή της υπόθεσης, που παρουσίασε το αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του.

  Βοήθεια από το Ισραήλ
  Από τις 21 Μαϊου έφτασαν στο νησί οι επικεφαλής της ομάδας από το Ισραήλ, οι οποίοι και είχαν επαφή με τον συντονιστή των ερευνών, Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκο Τράγκολα, καθώς και με τον υπεύθυνο της ιδιωτικής εταιρείας Brasal Marine Services Cy σε σχέση με τους σχεδιασμούς που γίνονται στην Κόκκινη Λίμνη, στο Μιτσερό, και στη Λίμνη Μεμί, στο Ξυλιάτο, για εντοπισμό των σορών των δύο τελευταίων θυμάτων του 35χρονου.

  Στις έρευνες στις δύο λίμνες συνέδραμαν δύτες και εξειδικευμένη ρομποτική κάμερα από το Ισραήλ. H ομάδα από το Ισραήλ αποτελείτο από επτά άτομα, εκ των οποίων έξι δύτες και ένας τεχνικός.

  Υπενθυμίζεται ότι το υπερσύγχρονο σόναρ, το οποίο βοήθησε στον εντοπισμό των δύο βαλιτσών, έφυγε από το νησί στις 14 Μαϊου, καθώς η σάρωση των δύο λιμνών έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει να προσφέρει περισσότερα στις έρευνες.

  Νέα ανανέωση διατάγματος προσωποκράτησης
  Στις 29 Μαϊου το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για την περαιτέρω κράτηση για άλλες 8 ημέρες του 35χρονου υπόπτου, παρά τις πληροφορίες, που ήθελαν με τη λήξη του προηγούμενου διατάγματος, η υπόθεση να καταχωρηθεί στο δικαστήριο και ο ύποπτος να οδηγηθεί σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

  Και αυτή τη φορά, ο ύποπτος δεν έφερε ένσταση στην κράτησή του. Εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο στο δικαστήριο, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ η διαδικασία διεξήχθη σε μια κατάμεστη αίθουσα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με τον ύποπτο να δείχνει ψύχραιμος και να απαντά μονολεκτικά στις ερωτήσεις του δικαστηρίου.

  Πρόκειται για το 6ο στη σειρά διάταγμα προσωποκράτησης του υπόπτου. Αξίζει να σημεωθεί ότι ο 35χρονος φαίνεται πως αρχίζει να βαριέται, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, την 1η Μαϊου είχε πει χαρακτηριστικά: «Βαρέθηκα. Θέλω να πάω φυλακή. Φέρτε ένα χαρτί να σας τα γράψω όλα».

  Η εξομολόγηση του Νίκου Μεταξά σε ιερέα
  Μια έτερη πληροφορία, η οποία ενδεχομένως δείχνει πολλά για την ψυχοσύνθεσή του 35χρονου serial killer, έγινε γνωστή στις 30 Μαϊου.

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 35χρονος ζήτησε να συναντήσει συγκεκριμένο ιέρεα, προκειμένου να εξομολογηθεί. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον αστυνομικό σταθμό όπου κρατείται τις τελευταίες εβδομάδες, προτού ανανεωθεί για έκτη φορά το διάταγμα προσωποκράτησής του.

  Ο 35χρονος δολοφόνος φέρεται να εξομολογήθηκε όλα του τα εγκλήματα, ενώ η εξομολόγηση έγινε παρουσία αστυνομικών, για λόγους ασφαλείας.

  Η ζωή του στη φυλακή
  Λιγομίλητος, ευγενικός, τυπικός και ήρεμος φέρεται να είναι ο Νίκος Μεταξάς, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στην εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου, οι άνθρωποι που έχουν γίνει σκιά του. «Δεν είναι ένας προβληματικός κρατούμενος και ακολουθεί το πρόγραμμα των κρατητηρίων με στρατιωτική πειθαρχία, ίσως λόγω της ιδιότητας του ως αξιωματικού». Ωστόσο, όταν φτάνει η ώρα που του περνάνε τις χειροπέδες για να τον μεταφέρουν κάπου (συνήθως στο δικαστήριο), αρχίζει να δείχνει ανήσυχος. Όταν ακούσει το «κλικ» από τις χειροπέδες που κλείνουν, τότε το βλέμμα του σκοτεινιάζει και γίνεται σκληρό. Αυτή η συμπεριφορά έχει γίνει θέμα συζήτησης μεταξύ των αστυνομικών που τον φρουρούν, χωρίς να αντιλαμβάνονται γιατί ακριβώς αναστατώνεται από τον συγκεκριμένο ήχο.

  Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, δε λέει πολλά λόγια και διαβάζει ακατάπαυστα. Έχει προμηθευτεί την σειρά βιβλίων του Game of Thrones του George Martin και όπως ανέφεραν οι πηγές, τα διαβάζει συνεχώς. Τις άλλες ώρες ενημερώνεται από εφημερίδες. Σπανίως παρακολουθεί ή καλύτερα ακούει, χωρίς να βλέπει, τις ειδήσεις στη τηλεόραση.

  Όσον αφορά τη σίτισή του, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι κρατούμενοι στα αστυνομικά κρατητήρια επιλέγουν να παραγγέλνουν φαγητό από εστιατόρια και ταχυφαγεία της Λευκωσίας, όπως και οι αστυνομικοί, ο Νίκος Μεταξάς τρώει μόνο από το φαγητό που του προσφέρεται. Στο κελί του παραμένει με δική του επιθυμία 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς να εξέρχεται για προαυλισμό. Εξέρχεται μόνο τις ώρες που οδηγείται για ανάκριση ή για κάποια υπόδειξη σκηνών.

  Όλες τις ημέρες που βρίσκεται κρατούμενος ο Νίκος Μεταξάς δεν τον έχει επισκεφθεί κανείς άλλος, πλην του πατέρα του. Ο πατέρας του πήγε στα κρατητήρια μόνο τρεις φορές και συζήτησε για λίγη ώρα με τον γιο του, στον οποίο έδωσε κάποια πράγματα (είδη πρώτης ανάγκης).

  Ο 35χρονος για λόγους ασφαλείας όταν εξέρχεται από το κελί του για να κάνει μπάνιο στα λουτρά των κρατητηρίων, οι υπόλοιποι κρατούμενοι μένουν κλειδωμένοι στα κελιά τους, αν και ο ίδιος δεν το ζήτησε ποτέ. Προσέχει την εμφάνιση του και ξυρίζεται τακτικά, ενώ δεν κυκλοφορεί με φόρμες ή πρόχειρα ρούχα. Ντύνεται καθημερινώς με καθαρά ρούχα που έχει στη διάθεση του, ενώ δείχνει να περιμένει την μεταφορά τους στις φυλακές, όπου αναμένεται να παραμείνει για πολλές δεκαετίες.

  Βρέθηκε η τρίτη βαλίτσα του θανάτου
  Το πρωί της Τρίτης (4/06) εντοπίστηκε στη δυτική πλευρά της Κόκκινης Λίμνης στο Μιτσερό, η τρίτη βαλίτσα, όπου σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο δράστης, εντός της βρισκόταν η σορός της Maricar Valdez, 29 ετών, από τις Φιλιππίνες. Η βαλίτσα βρέθηκε από δύτη της ιδιωτικής εταιρείας Brasal Marine Services Cy, μετά από σχεδόν 51 μέρες συνεχών ερευνών, σε σημείο αντίθετο από αυτό που βρέθηκαν οι άλλες δύο βαλίτσες.

  Η Maricar Valdez

  Τα συναισθήματα για την ομάδα που προσπαθούσε όλο αυτό το διάστημα να εντοπίσει τις σορούς, ήταν ανάμεικτα. Χαρά, που επιτέλους η αποστολή τους εξετελέσθη επιτυχώς και συνάμα φρίκη για το εύρημα. Η Κόκκινη Λίμνη ήταν κυριολεκτικά υγρός τάφος για ακόμα έναν άνθρωπο. Ο δύτης που εντόπισε τη βαλίτσα, μόλις τη βρήκε, έκανε το σήμα της νίκης με τα χέρια του, θέλοντας να δείξει πως τελικά οι προσπάθειες τους έφτασαν στο τέλος, τουλάχιστον για την Κόκκινη Λίμνη.

  Η φωτογραφία αυτή, μαζί με άλλες, αναρτήθηκαν από τον Eduardo Branco της ιδιωτικής εταιρείας Brasal Marine που συμμετέχει στις έρευνες, ο οποίος έγραψε: «Επαγγελματική στάση, ομαδική εργασία, αφοσίωση, νεύρα από ατσάλι, δύσκολες συνθήκες. Στο τέλος η επιτυχία μετρά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα για τις προσπάθειές σας σε αυτή την δύσκολη και επικίνδυνη έρευνα και επιχείρηση ανάσυρσης».

  Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ.Μάρκος Τράγκολας, έφυγε εσπευσμένα από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου βρισκόταν σε σύσκεψη για τις πυρκαγιές, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν ενημερώθηκε από τον Διευθυντή της εταιρείας Brasal Έντουαρντ Μπράνκο, ότι εντοπίστηκε η τρίτη βαλίτσα. Ο κ.Τράγκολας εμφανώς ”ταραγμένος”, ανασηκώθηκε και απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αναφώνησε: «Ήβραμεν την βαλίτσα, Πρόεδρε..». Παρών στη σύσκεψη ήταν και ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, ο οποίος επίσης αναχώρησε εσπευσμένα.

  Στο χώρο της λίμνης βρέθηκε άμεσα ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Νεόφυτος Σιάηλος, καθώς και οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα, Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους.

  Στη συνέχεια η βαλίτσα μεταφέρθηκε με απόχη στην ξηρά και διενεργήθηκε σε αυτήν αυτοψία. Εντός της βρέθηκε όντως ανθρώπινη σορός. Η σορός βρέθηκε σε προχωρημένη αποσύνθεση και δεμένη χειροπόδαρα με σκοινί. Το πτώμα ήταν σε εμβρυακή στάση, ενώ ήταν δεμένο σε διάφορα σημεία με πλαστικά δέματα. Μέσα στη βαλίτσα βρέθηκαν, επίσης, τσιμεντόπλακες από πεζοδρόμιο, που προφανώς είχε βάλει ο δράστης για επιπλέον βάρος, ώστε η βαλίτσα να βυθιστεί και να παραμείνει βυθισμένη.

  Μετά την αυτοψία, η σορός μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου είχε ήδη μεταβεί η μητέρα της 29χρονης Μαρικάρ, η οποία ζει στη Κύπρο.

  Ο Αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης σχολιάζοντας την εικόνα που αντίκρισε με την ανάσυρση της σορού, ανέφερε πως δεν έχει δει κάτι παρόμοιο στα 42 χρόνια υπηρεσίας του. Μίλησε για φρίκη και θηριωδία.

  Η μητέρα της Μαρικάρ, η οποία μίλησε στον Alpha, ανέφερε ότι θα βρει παρηγοριά στο ότι θα λάβει το άψυχο πτώμα της κόρης της, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις Αρχές για τον εντοπισμό της βαλίτσας.

  Ακολουθεί το σχετικό βίντεο:

  Μια μέρα μετά την εύρεση της βαλίτσας, στις 5/06, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Μάρκος Τράγκολας μίλησε στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του ΣΙΓΜΑ για τον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας του θανάτου, καθώς επίσης και για τη συνάντηση, που είχε με τη μητέρα της 29χρονης Μαρικάρ.

  Αναφέρθηκε στον εντοπισμό της βαλίτσας μετά από 51 ημέρες, κατόπιν διαφόρων δυσκολιών. Σύμφωνα με τον κ.Τράγκολα, αγχώθηκαν επειδή δεν έβρισκαν την τρίτη βαλίτσα, αλλά «έπρεπε να επικρατήσει η υπομονή, το κουράγιο και η συνεχής προσπάθεια, που έφερε αποτέλεσμα τελικά». Στη συνέχεια είπε πως «το κεφάλαιο της Κόκκινης Λίμνης έχει πλέον τελειώσει, τόσο για μας όσο και για την κοινωνία, η οποία έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά τον τελευταίο καιρό».

  Όσον αφορά τη συνομιλία που είχε με τη μητέρα της άτυχης Μαρικάρ Βαλντέζ, αναφέρθηκε στην συνάντηση, που είχε μαζί της σε μια σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας. Εκεί η χαροκαμμένη μητέρα, τους είχε παρακαλέσει με δάκρυα στα μάτια, να βρουν τη σορό της κόρης της.

  Ακολουθεί το σχετικό βίντεο με τα όσα είπε ο κ.Τράγκολας:

  Νεότερη ανανέωση διατάγματος προσωποκράτησης
  Με δεδομένες τις πρόσφατες εξελίξεις, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ενέκρινε στις 6 Ιουνίου το αίτημα της Αστυνομίας για περαιτέρω κράτηση για άλλες 8 ημέρες του 35χρονου υπόπτου.

  Πρόκειται για την έκτη αίτηση προσωποκράτησης που εγκρίνεται για τον ύποπτο, ο οποίος είχε συλληφθεί αρχικά στις 26 Απριλίου, καθώς, όπως λέχθηκε, η εξέταση της υπόθεσης είναι σε εξέλιξη.

  Συνέχεια των ερευνών
  Τις επόμενες μέρες συνεχίστηκαν οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό της τελευταίας σορού εκ των θυμάτων του 35χρονου, αυτής της 6χρονης Sierra Granze.

  Οι έρευνες συνεχίστηκαν με τη συνδρομή της κάμερας της ιδιωτικής εταιρείας Brasal Marine Services Cy, η οποία συμμετείχε και στις έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη.

  Ο τραγικός επίλογος
  Την Τετάρτη 12 Ιουνίου θα ”ολοκληρωθεί” ο κύκλος του θανάτου. Κάτω από αντίξοες συνθήκες και υπό συνεχή βροχή εντοπίστηκε στη λίμνη Μεμί, μετά από εβδομάδες ερευνών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η σορός της 6χρονης Sierra.

  Η μητέρα της, Mary Rose, είχε εντοπιστεί στις 14 Απριλίου και ήταν το πρώτο θύμα του καθ΄ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.

  Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 35χρονος «έσπασε» σε κατάθεση και αποκάλυψε το νέο σημείο όπου εντοπίστηκε η μικρή. Το πρωί της Τετάρτης, ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος είχε μεταβεί εκ νέου στη λίμνη για υποδείξεις. Οι έρευνες εστιάστηκαν σε αυτό το ”νέο” σημείο και υπό την καθοδήγηση του Επικεφαλής των ερευνών, του Δι/ντη της Πυροσβεστικής Μάρκου Τράγκολα, ο δύτης της Brasal καταδύθηκε και εντόπισε τη σορό του παιδιού. Η σορός ανασύρθηκε τυλιγμένη με σεντόνι και δεμένη με τσιμεντομπλόκ, από βάθος 6 μέτρων, ενώ ήταν σε κατάσταση σαπωνοποίησης.

  Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης: «Εντοπίστηκε γύρω στις 14.30 εδώ στη λίμνη Μεμί, σε βάθος περίπου έξι μέτρων ανθρώπινη σορός μικρού μεγέθους σε κατάσταση σαπωνοποίησης, έγινε η ανάσυρση από δύτες που συμμετέχουν στις έρευνες και ακολούθησε η αυτοψία από τους ιατροδικαστές. […] Θα ακολουθήσει η νεκροτομή, η οποία θα αποφασιστεί σε μεταγενέστερο στάδιο πότε θα γίνει».

  Μετά την εύρεση του πτώματος, στο σημείο έσπευσαν ανακριτές του ΤΑΕ, ο υπεύθυνος της ανακριτικής ομάδας Ι.Γιωρκάτζης και ο αστυνομικός Δ/ντης, καθώς επίσης και οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα. Η μικρή Σιέρα στραγγαλίστηκε από τον 35χρονο ίλαρχο.

  Αντιμέτωπος με τον χειρότερο εφιάλτη ο πατέρας της Σιέρα
  Ο πρώην σύζυγος της Mary Rose και πατέρας της 6χρονης Σιέρα βρέθηκε αντιμέτωπος με τον χειρότερο του εφιάλτη, αφού ανασύρθηκε και η σορός της 6χρονης κόρης του. Ο κ.Seucaliuc εξέφρασε την επιθυμία να μεταφέρει τη σορό του παιδιού στη Ρουμανία για να το κηδεύσει και ακολούθως να επιστρέψει στην Κύπρο. “Δεν θα μείνω εδώ για πάντα. Είμαι από τη Ρουμανία και κάποτε θα επιστρέψω εκεί και θέλω να έχω εκεί το παιδί. Εδώ δεν έχει κανένα να σε βοηθήσει”.

  Ο άτυχος πατέρας εξέφρασε παράλληλα την επιθυμία του να κηδεύσει και τη σορό της πρώην συζύγου του και μητέρας της αδικοχαμένης Sierra, μεταφέροντας και αυτή στη Ρουμανία. Ο ίδιος είπε: “Εάν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, εγώ θέλω να πάρω και τη Mary Rose στη Ρουμανία”.

  Ο πατέρας δεν παρέλειψε να αναφέρει την πικρία του από τις κυπριακές αρχές για τον χειρισμό της υπόθεσης και για το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος ύποπτος και συλληφθέντας για την πολύκροτη υπόθεση. Χαρακτηριστικά ανέφερε “Ο Ορέστης είναι μάγκας και τον αφήνουν να κυκλοφορεί στις σκηνές και στο δικαστήριο φορόντας γυαλιά ήλιου; Όταν με συνέλαβαν εμένα με είχαν με χειροπέδες”.

  Το τελευταίο ”αντίο” σε δύο θύματα
  Την Πέμπτη 13 Ιουνίου έγιναν στο χωριό Αρεδιού οι κηδείες δυο εκ των θυμάτων του καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, της 36χρονης Livia Florentina Bunea και της 8χρονης κόρης της Elena Natalia Bunea από τη Ρουμανία.

  Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Αρεδιού, λίγα χιλιόμετρα μακριά απ’ την Κόκκινη Λίμνη όπου εντοπίστηκαν μέσα σε ταξιδιωτικές βαλίτσες τα άψυχα σώματά τους. Η κηδεία τελέσθηκε δημοσία δαπάνη.

  Το τελευταίο «αντίο» σε μητέρα και κόρη είπαν συγγενείς, φίλοι, αλλά και απλός κόσμος. Επίσης, παρευρέθηκαν οι άντρες της Πυροσβεστικής και της Brasal, οι οποίοι όλες αυτές τις μέρες έκαναν τα πάντα για τον εντοπισμό των σορών των θυμάτων. Το παρών έδωσαν ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, ο Υπ.Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης, καθώς και ο Πρέσβης της Ρουμανίας.

  Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής. κ.Ησαΐας. Με το πέρας της νεκρώσιμης ακολουθίας, που εψάλη στα ελληνικά και στα ρουμάνικα, έγινε κατάθεση στεφάνων. Η ταφή έγινε στο κοιμητήριο της κοινότητας Αρεδιού.

  Ακολουθεί μέρος από τον επικήδειο που εκφώνησε ο Μητροπολίτης:

  Σήμερα ολοκληρώνεται η γήινη δοκιμασία δυο αδικοχαμένων ανθρώπων που τόσο πρόωρα και βάναυσα εγκατέλειψαν αυτό τον κόσμο. Οι συγγενείς και οι φίλοι αλλά και όλοι εμείς ως λαός της Κύπρου, πονούμε, πενθούμε και αγανακτούμε για όλα όσα συνέβησαν ψάχνοντας μέσα μας απαντήσεις στα αδήρητα ερωτήματα που προκύπτουν.

  Όλοι μας σήμερα συμπάσχουμε για όλα τα θύματα του ειδεχθέστατου αυτού εγκλήματος το οποίο συγκλόνισε και θα συγκλονίζει για πολύ ακόμα την κοινωνία μας αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα.

  Η Λίβια και η Έλενα αδικημένες σ’ αυτή τη ζωή θα βρουν δικαίωση αιώνια αγάπη και ανάπαυση στην αγκαλιά του ουράνιου Θεού Πατέρα μας όπου αγγελική θα είναι η ζωή τους.

  Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία τα μέλη της ΕΜΑΚ και τους συνεργάτες τους, οφείλουμε σήμερα ως Έθνος ένα μεγάλο ευχαριστών. Με την υπομονή και την επιμονή και τον επαγγελματισμό τους και υπό αντίξοες συνθήκες πέτυχαν το δύσκολο έργο του εντοπισμού των θυμάτων δίδοντας μαθήματα ανθρώπινης αλληλεγγύης και αρετής γεγονός που ανέστησε την εθνική μας αξιοπρέπεια από τον πυθμένα της ντροπής που μας βύθισαν οι πράξεις ενός άρρωστου εγκληματία.

  Στους χαροκαμένους συγγενείς και φίλους ευχόμαστε άνωθεν παρηγοριά υπομονή και αντοχή. Η ειλικρινής μας αγάπη και συμπαράσταση ας τους αγγίξει απαλύνοντας έστω και λίγο τον βαρύ τους πόνο. Όλη η Κύπρος σήμερα προσεύχεται, τόσο για τα θύματα όσο και για τους συγγενείς τους“.

  Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
  Ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς οδηγήθηκε στο δικαστήριο για όγδοη φορά την Παρασκευή 14/06 προκειμένου να ανανεωθεί το διάταγμα κράτησης του και στη συνέχεια να καταχωρηθεί η υπόθεση στο Κακουργιοδικείο.

  Στις 24/06 ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν. Συγκεκριμένα παραδέχθηκε:

  • τον θάνατο της Λίβιας Μπουνέα με πνιγμό και της 8χρονης κόρης της, Έλενας
  • την απαγωγή και θάνατο της Μαρικάρ Βαλτντέζ με πνιγμό
  • την απαγωγή και θάνατο της Μαρί Ρόουζ με πνιγμό
  • την απαγωγή και θάνατο της 6χρονης Σιέρα
  • την απαγωγή και θάνατο της Ασμίτα Κάχτα Μπίστα, με κρανιοεγκεφαλική κάκωση
  • την απαγωγή και φόνο της Αριάν Παλάνας με πνιγμό

  Η ομολογία που σόκαρε και η ποινή ”καταπέλτης” 
  Την ίδια μέρα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας του επέβαλε ποινή φυλάκισης δια βίου σε κάθε μια από τις επτά κατηγορίες φόνου εκ προμελέτης που αντιμετώπιζε. Σύμφωνα με την απόφαση του Κακουργιοδικείου, οι αποτρόπαιες εγκληματικές ενέργειες του κατηγορουμένου διαπράχθηκαν σε χρονικό διάστημα μικρότερο των δύο ετών.

  Η διαδικασία διεξήχθη υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα σε μια κατάμεστη αίθουσα, με τον κατηγορούμενο να φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο και να παρουσιάζεται και πάλι χωρίς δικηγόρο. Ο 35χρονος άκουσε όλες τις κατηγορίες, ενώ όταν ήρθε η ώρα για την απολογία του, ξέσπασε σε κλάματα, λέγοντας: «Έχω διαπράξει απεχθή εγκλήματα και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. Αναγνωρίζω πως, το γεγονός ότι έχω μετανοήσει ειλικρινά για τις πράξεις μου, δεν μπορεί να αντιστρέψει τις τραγικές συνέπειες αυτών.

  Όσο και να το θέλω, δεν μπορώ να πάω πίσω στον χρόνο για να μην κάνω όσα έκανα. Αυτά που μπορώ να κάνω, πρώτο είναι να βοηθήσω στη διαλεύκανση των υποθέσεων, παρέχοντας ό,τι πληροφορίες μου ζητηθούν και παραδεχόμενος ενοχή, να μη ζημιώσω και άλλο την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω μιας χρονοβόρας διαδικασίας.

  Δεύτερον, να εκφράσω μεταμέλεια και να απολογηθώ, πρώτα προς τις ψυχές των θυμάτων μου, τους συγγενείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, για τον άδικο πόνο που προκάλεσα και να ελπίζω ότι η απονομή της δικαιοσύνης θα αποτελέσει ένα ελάχιστο βάλσαμο. Έπειτα, προς τα παιδιά μου, τους γονείς μου και την υπόλοιπη οικογένειά μου για τη στεναχώρια που περνούν και θα περάσουν, χωρίς κανείς τους να έχει φταίξει ποτέ σε τίποτα. Τέλος, προς την κυπριακή κοινωνία, η οποία είμαι βέβαιος ότι διερωτάται γιατί και πώς ένας άνθρωπος, μέλος της, έφτασε σε αυτό το σημείο.

  Το ίδιο ερώτημα βασανίζει και εμένα, όμως δεν έχω βρει ακόμη την απάντηση. Γνωρίζω, ότι αυτή βρίσκεται κάπου μέσα στο μυαλό μου, κομμάτια της τα αναγνωρίζω μέσα από οδυνηρές αναμνήσεις, τις οποίες προσπαθώ εδώ και δεκαετίες μάταια να ξεχάσω. Δεν έχω καταφέρει ακόμη μόνος μου να βρω μια ξεκάθαρη απάντηση. Οπότε, το τελευταίο που μπορώ να κάνω, είναι να ζητήσω και να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση μιας ενδελεχούς μελέτης, έτσι ώστε με τη βοήθεια επιστημόνων, να βρω το γιατί, αλλά, σημαντικότερο, να βοηθήσω στην εξαγωγή συμπερασμάτων, τα οποία θα βοηθήσουν την κοινωνία μας να προλάβει τέτοιες τραγωδίες».

  Το Δικαστήριο δεν του επέβαλε καμία ποινή σε άλλες πέντε κατηγορίες που αντιμετώπιζε για απαγωγή προσώπου με σκοπό να φονευθεί εκ προμελέτης, δεδομένου ότι τα γεγονότα τους εμπεριέχονται στις κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης.

  Οι πέντε εκ των επτά ποινών δια βίου φυλάκισης που επιβλήθηκαν είναι διαδοχικές. Το Δικαστήριο αποφάσισε όπως οι ποινές συντρέχουν μόνο για τους φόνους της 36χρονης Λίβιας Μπουνέα και της 8χρονης κόρης της Έλενας Μπουνέα ως επίσης και για τους φόνους της 38χρονης Μαρί Ρόουζ και της 6χρονης κόρης της Σιέρα. Οι ποινές αυτές θα είναι διαδοχικές με τις ποινές για τους φόνους των άλλων τριών γυναικών.

  Ο κατηγορούμενος είχε κριθεί ένοχος κατόπιν δικής του παραδοχής και στις 12 κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

  Η απόφαση λήφθηκε σε λιγότερο από δύο ώρες, σε μια διαδικασία ”εξπρές”, πρωτοφανή για τόσο σοβαρά αδικήματα, μιας και Νομική Υπηρεσία και Αστυνομία ήθελαν να τελειώνουν με τον πρώτο κατά συρροή δολοφόνο όσο το δυνατόν συντομότερα, προκειμένου ν’ αποφευχθούν τυχόν ανατροπές.

  Στην απόφαση αναφέρεται επίσης ότι κάθε πρόσωπο που βρίσκεται ένοχο για φόνο εκ προμελέτης υπόκειται σε ποινή φυλάκισης δια βίου και η ποινή αυτή είναι υποχρεωτική. Σημειώνεται επίσης ότι δεν αφήνεται οποιοδήποτε περιθώριο στο δικαστήριο για να ασκήσει διακριτική ευχέρεια, ενώ δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη οποιοιδήποτε μετριαστικοί παράγοντες.

  Στο πλευρό του η αδερφή του
  Το μοναδικό συγγενικό του πρόσωπο, που παρευρέθηκε στη σημερινή διαδικασία, ήταν η η αδερφή του.

  Στο διάλειμμα που ακολούθησε μετά τη διαδικασία κατά την οποία ο 35χρονος κρίθηκε ένοχος, η γυναίκα ζήτησε να δει τον αδελφό της, πριν του επιβληθεί η ποινή, το οποίο και έγινε, κατόπιν ολιγόλεπτης σύσκεψης της ανακριτικής ομάδας. Η αδερφή του οδηγήθηκε στο χώρο όπου βρισκόταν ο 35χρονος, με τη συνοδεία γυναίκας αστυνομικού.

  Λίγα λεπτά αργότερα βρέθηκε στην τραγική θέση να παρακολουθεί την ανάγνωση της ποινής στον αδελφό της. Πληροφορίες λένε, ότι άκουσε την ποινή, κοιτώντας το πάτωμα «παγωμένη» και ανέκφραστη..

  Ακολουθεί αυτoύσια η μαρτυρία της Κατηγορούσας Αρχής και η ομολογία του Νίκου Μεταξά ΕΔΩ

  Καθαίρεση από την Εθνική Φρουρά
  Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική Φρουρά αποφάσισε την καθαίρεση του μετά την καταδίκη του 35χρονου ιλαρχου. Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος σταμάτησε να λαμβάνει μισθό από την Εθνική Φρουρά, όταν συνελήφθη ως ύποπτος για τις δολοφονίες.

  Τέλος..
  Κάπως έτσι λοιπόν,, μετά από δύο μήνες με συνεχείς και φρικτές αποκαλύψεις, το θρίλερ που συνετάραξε την Κύπρο, έλαβε τέλος.. Ο απολογισμός φρικτός και οι μνήμες δε ξέρουμε αν θα σβηστούν ποτέ..

  – – – – – – – – – – – – –

  Με πληροφορίες από: 24h.com.cy, ΚΥΠΕ, iefimerida.gr, protothema.gr, Εφημερίδα ”Φιλελεύθερος”, Εφημερίδα «Πολίτης», Sigmalive, alphanews.live, news247.gr, in.gr