Εκεί που η φύση «χτυπάει» αδρεναλίνη – Eξορμήσεις για να δοκιμάσετε τις αντοχές σας

Η φύση είναι με το μέρος μας έτσι δεν λένε; Φτάνει να την σεβόμαστε για να μας σέβεται και αυτή με την σειρά της. Ψάχνοντας εναλλακτικά πώς θα περάσω το φετινό καλοκαίρι «έδωσα» συμπτωματικά σε μια πρόταση…Διοργανώσεις υπαίθριες, δραστηριότητές σε Κύπρο και Ελλάδα. Η  περιπέτεια προχωρά, σε ποταμούς βουνά ακόμη και στον ουρανό με αλεξίπτωτα…Εκδρομές σε δύσβατα εδάφη για όσους θέλουν να ανακαλύψουν τις φυσικές ομορφιές. Άκρως παραμυθένια περιπέτεια ειδικά το καλοκαίρι όπου μπορείτε να το απολαύσετε χωρίς ακραίες συνθήκες (καιρικές ή κόσμου), να ζήσετε τη φύση στην απόλυτη μορφή της. Η εταιρεία No Limits , είναι γραφείο υπαίθριων δραστηριοτήτων, το οποίο ιδρύθηκε στην Ήπειρο, στην  Ελλάδα το 1994. Οι δραστηριότητές που πραγματοποιεί, είναι δράσεις στη φύση, όπως το rafting στους ποταμούς, το καγιάκ, το river trekking, η αναρρίχηση, το αλεξίπτωτο πλαγιάς, το αλεξίπτωτο με κινητήρα.

Τι ακριβώς οργανώνετε;

Οργανώνουμε τόσο σχολές εκπαίδευσης των σπορ αυτών, για αυτούς που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τα αθλήματα σε βάθος χρόνου, όσο και απλές εκδρομές για όλους, για τις οποίες δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία.

Τα τελευταία δυο χρόνια και στην Κύπρο, οργανώνονται κατά περιόδους σχολές εκπαίδευσης και εκδρομές για όλους. Το φθινόπωρο του 2018 οργανώσαμε την 1η σχολή εκπαίδευσης canyoning που έγινε ποτέ στην Κύπρο, στο φαράγγι της Τροοδίτισσας, ενώ τον Ιανουάριο του 2019 πραγματοποιήσαμε την επίσης για πρώτη φορά στην Κύπρο σχολή χειμερινού ορειβασίας, στο χιονοδρομικό, στο Τρόοδος.

Έχουμε τέλος οργανώσει στην Κύπρο σχολή αναρρίχησης, εκδρομές με κανό θαλάσσης από τα Λουτρά της Αφροδίτης ως το Bleu Lagoon, καταρρίχηση στα Καληδόνια, αλεξίπτωτο πλαγιάς στο Κούρειο.

Ποιοι μπορούν να λάβουν μέρος;

Στις περισσότερες από τις δραστηριότητες μας μπορούν να συμμετέχουν όλοι, ακόμη και παιδιά από 6 χρονών και πάνω. Στέλνοντας ένα e-mail στη σελίδα μας στο Facebook , με διεύθυνση για την Κύπρο www.fb.com/nolimitscyprus και για την Ελλάδα στο www.fb.com/nolimitsrafting. Θα απαντήσουμε άμεσα και θα ενημερώσουμε για όποια απορία υπάρχει.

Χρειάζεται να έχει κάποιος καλή φυσική κατάσταση για να συμμετέχει;

Για εκδρομές όπως το river trekking στην Ελλάδα, στον Εθνικό Δρυμό Βίκου – Αώου, χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση και γνώση κολύμβησης.  Για εκδρομές όπως το rafting ή η καταρρίχηση στα Καληδόνια, δεν απαιτείται ούτε καλή φυσική κατάσταση ούτε προηγούμενη εμπειρία.

Τι εμπειρίες θα αποκομίσει κάποιος συμμετέχοντας σε μια από τις εξορμήσεις σας;

Eίναι γνωστό αγαπητή Νικολέτα το πόσο καλό κάνει στον άνθρωπο η επαφή με τη φύση όσο και η αναμέτρηση με τις προσωπικές μας ανασφάλειες, προσφέρουν ικανοποίηση, γαλήνια σκέψη και αυτοπεποίθηση, μιας και ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα και ανακαλύπτουμε την έντονη πλευρά της ζωής.

Τι περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα στην Ελλάδα;

Το φετινό πρόγραμμα για την Ελλάδα, αποτελείται από πενθήμερα πακέτα δραστηριοτήτων στην έδρα μας στην Ελλάδα, με διαμονή δωρεάν στο καταφύγιό μας στην Κόνιτσα, δίπλα στον Αώο ποταμό, όσο και τριήμερα επίσης με δραστηριότητες, τα οποία τρέχουν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Κύπρο πότε έρχεστε;

Στην Κύπρο θα είμαστε πάλι το φθινόπωρο, με σχολές εκπαίδευσης και εκδρομές , για τις οποίες θα μαθαίνει κανείς πληροφορίες από τη σελίδα που προαναφέραμε.

Όλη αυτή η ιδέα από ποιον έχει δημιουργηθεί;

Το γραφείο έχει ιδρύσει και συνεχίζει να διευθύνει ο Νίκος Κυρίτσης, εκπαιδευτής καγιάκ ποταμού με δίπλωμα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού της Ελλάδας, καθώς και εκπαιδευτής rafting. Είναι ένας από τους 3 πρώτους Έλληνες καγιάκερς ποταμών, με ενασχόληση από το 1986.

Ο Γιάννη Χολέβας δεν είναι ένας από τους εκπαιδευτές στο canyoning, της ομάδας σας;

Ναι, γνωστά λένε οι πληροφορίες. Η No Limitς σε ότι αφορά στις εκπαιδεύσεις των πελατών της, έχει ως συνεργάτες κορυφαίους Έλληνες εκπαιδευτές των αθλημάτων αυτών, όπως ο Χρήστος Μπελογιάννης στην ορειβασία, ο Σάββας Κακουλίδης στο αλεξίπτωτο πλαγιάς και στο paratrike.

Η No Limits επίσης διοργανώνει αγώνες περιπέτειας, για τους κορυφαίους κάθε σπορ φύσης, με σπουδαιότερη απο αυτές τη διοργάνωση ΕΥΑΘΛΟΣ,  η οποία μετά από μερικά χρόνια παύσης, ξαναρχίζει φέτος ( 6,7,8 Σεπτεμβρίου), στην Κόνιτσα Ιωαννίνων.

Ο ΕΥΑΘΛΟΣ ( https://web.facebook.com/evathloskonitsa ), έχει διοργανώσει στο παρελθόν παγκόσμιους αγώνες στο αλεξίπτωτο πλαγιάς και στην αναρρίχηση τεχνητής πίστας. Η επανεκκίνηση φέτος αναμένεται να είναι εντυπωσιακή.  Τα αθλήματα για φέτος θα είναι το ορεινό τρέξιμο στο φαράγγι του Αώου, το αλεξίπτωτο πλαγιάς και η ποδηλασία. ΄Όλα στην περιοχή της Κόνιτσας.

Σας περιμένουμε, αγαπημένη Νικολέτα, εσάς και τους Κύπριους λάτρεις της περιπέτειας.

Της Νικολέτας Χρήστου