Εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία για την προστασία των πουλιών

Με στόχο την προστασία των πουλιών και ευρύτερα του περιβάλλοντος η VTT Vasiliko Ltd (VTTV) σε συνεργασία με τον Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου (BirdLife Cyprus) πραγματοποίησε σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε δημοτικά σχολεία της περιοχής.

Σε δελτίο Τύπου που έστειλε στα ΜΜΕ ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος αναφέρεται ότι μαθητές όλων των τάξεων των Δημοτικών Σχολείων Ζυγίου – Μαρί, Τόχνης και Καλαβασού είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα πουλιά της Κύπρου και υπό την έμπειρη καθοδήγηση του προσωπικού του Πτηνολογικού Συνδέσμου κατασκεύασαν φωλιές και ποτίστρες για πουλιά. Τα παιδιά έπαιξαν επίσης επιτραπέζια παιχνίδια, ζωγράφισαν και έφτιαξαν διάφορες χειροτεχνίες με θέμα τα πουλιά της Κύπρου.

Πραγματοποιήθηκαν δύο εκπαιδευτικά προγράμματα, ένα στο Δημοτικό Σχολείο Ζυγίου – Μαρί και ένα στο Δημοτικό Σχολείο Καλαβασού, το οποίο παρακολούθησαν και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Τόχνης.  Στις δραστηριότητες συμμετείχαν συνολικά 102 μαθητές και από τα τρία σχολεία.

Ο Διευθυντής του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου Μάρτιν Χέλλικαρ εξέφρασε τη χαρά του γιατί ο Σύνδεσμος είχε την ευκαιρία να μοιραστεί με τους μαθητές τις γνώσεις και την αγάπη του για τα πουλιά της Κύπρου και να καλλιεργήσει σε αυτούς αίσθημα σεβασμού προς τη φύση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VTTV, Γιώργος Παπαναστασίου ανέφερε πως η περιβαλλοντική βιωματική εκπαίδευση παίζει σημαντικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση των μαθητών και την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης και ότι η εκστρατεία στοχεύει στη μετάδοση της απαραίτητης γνώσης στους μαθητές ώστε να καταστούν υπεύθυνοι πολίτες που νοιάζονται πραγματικά για το περιβάλλον και λαμβάνουν μέτρα για την προστασία του.

Η εκστρατεία ενημέρωσης των μαθητών εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εφαρμόζει η VTTV, το οποίο επικεντρώνεται στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και περιλαμβάνει δράσεις που προάγουν την Ποιοτική Εκπαίδευση, τη δημιουργία Βιώσιμων Πόλεων και Κοινοτήτων, τη Ζωή στη Στεριά, τη Φθηνή και Καθαρή Ενέργεια και την Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή.

ΚΥΠΕ