Έβαλε νερό με βενζίνη από πρατήριο στη Λευκωσία – Η ΠΟΒΕΚ δίνει απαντήσεις (Εικόνες)

Νοθεία αμόλυβδης βενζίνης με νερό φέρεται να καταγγέλλει ένας συμπολίτης μας ο οποίος μάλιστα δημόσια έχει αναρτήσει και φωτογραφικό υλικό στην προσπάθεια του να πείσει ότι αυτό είναι εφικτό. Δεν είναι κάτι που μας παραξενεύει καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για «κυκλώματα» νοθείας σε πρατήρια βενζίνης.

Παρ’ όλα αυτά ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης δήλωσε αποκλειστικά στο 24h πως:«η Νοθεία βενζίνης ή πετρελαίου αποτελεί απλά ένα φανταστικό σενάριο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι που γίνονται στα πρατήρια είναι συχνοί ενώ ακόμη και να ισχύει το περιστατικό, πολλές φορές το νερό που βρίσκεται μέσα από τις αντλίες δεν είναι  για λόγους «νοθείας» αλλά πολύ πιθανόν να προέρχεται από την κακή συντήρηση των δεξαμενών του πρατηρίου. Τώρα αν αυτό αποτελεί σύμπτωση ή αν έγινε επίτηδες είναι ένα θέμα που σύντομα θα διερευνήσουν οι αρμόδιοι.

Να σημειωθεί ότι για λόγους δεοντολογίας δεν μπορεί να «κατηγορηθεί» το συγκεκριμένο πρατήριο δίνοντας το όνομα και την περιοχή στην δημοσιότητα, αν δεν γίνουν πρώτα οι απαραίτητοι ελέγχοι για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει οποιαδήποτε στοιχειωθετημένη υπόθεση νοθείας της βενζίνης.

Της Νικολέτας Χρήστου