Φερόμενος ως τζιχαντιστής σκότωσε δύο στρατιώτες και δύο αστυνομικούς στην Τρίπολη

Ένοπλος που φέρεται να ανήκε στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) επιτέθηκε εναντίον ανδρών της αστυνομίας και του στρατού που περιπολούσαν στην Τρίπολη του Λιβάνου το βράδυ της Δευτέρας, σκοτώνοντας δύο αστυνομικούς και δύο στρατιωτικούς, μετέδωσε το λιβανέζικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων NNA.

Δύο πηγές προσκείμενες στα σώματα ασφαλείας δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού περικύκλωσαν τον ένοπλο που είχε οχυρωθεί μέσα σε κτίριο, αφού έριξε μια βόμβα εναντίον ανδρών των σωμάτων ασφαλείας μέσα σε δημόσιο κτίριο και άνοιξε πυρ εναντίον περιπόλου.

Η μία από τις πηγές ανέφερε ότι ο δράστης της επίθεσης λίγο αργότερα πυροδότησε εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος και σκοτώθηκε. Πρόσθεσε ότι είχε φυλακιστεί στο παρελθόν διότι κατηγορείτο ότι ανήκε στο ΙΚ.

Το γενικό επιτελείου στρατού του Λιβάνου επιβεβαίωσε τον θάνατο μόνον ενός στρατιώτη. Οι λιβανέζικες αρχές τονίζουν ότι έχουν αποτρέψει πολλές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια, ορισμένες από τις οποίες συνδέονταν με τη σύρραξη στη γειτονική Συρία.

Από το 2013 ως το 2016, τζιχαντιστές διέπραξαν σειρά βομβιστικών επιθέσεων στον Λίβανο. Οι αρχές πάντως διαβεβαιώνουν ότι η ασφάλεια έχει πλέον ουσιαστικά αποκατασταθεί.

Πηγή:ΚΥΠΕ