Φλόριντα: Ύποπτος για φόνο αθωώθηκε… κατά λάθος και έφυγε σαν κύριος

Λάθη γίνονται και στις καλύτερες οικογένειες… Λέμε πολλές φορές ότι στην Ελλάδα η αστυνομία συλλαμβάνει και λίγη ώρα αργότερα, οι δράστες είναι ελεύθεροι.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα στη Φλόριντα, όπου ένας ύποπτος για φόνο άντρας, βρέθηκε να κυκλοφορεί ελεύθερος στους δρόμους, όχι γιατί… δραπέτευσε, αλλά γιατί του έδωσαν επισήμως και με… σφραγίδα, εξιτήριο!

Ο ύποπτος αντιμετώπιζε κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού και είχε συλληφθεί τον Απρίλιο. Ο 28χρονος Έρικ Αλεξάντερ Βέιλ Τζούνιορ ξαφνικά εξαφανίστηκε από τις φυλακές, καθώς ένας δικαστής τον άφησε ελεύθερο, απορρίπτοντας τις κατηγορίες για μικρότερα εγκλήματα που φερόταν να είχε διαπράξει.

Και ενώ δικάστηκε για τα μικρότερα εγκλήματα και αθωώθηκε, κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ελέγξει τον φάκελο του Έρικ Αλεξάντερ. Στον φάκελο, που υπήρχε το βασικό κατηγορητήριο, αυτό για τον φόνο πρώτου βαθμού. Ο 28χρονος αθωώθηκε και έφυγε σαν κύριος από το δικαστήριο, απολαμβάνοντας την ελευθερία του.

Όταν οι αμερικανικές αρχές αντιλήφθηκαν την… γκάφα τους, οργάνωσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Μάλιστα, ξεκίνησε και ειδική έρευνα, για το πώς ο κατηγορούμενος βρέθηκε ελεύθερος και αν ήταν λάθος ή υπήρχε δόλος πίσω από αυτήν την ιστορία.

Πηγή: protothema