ΓΕΣΥ μετά από 37 χρόνια διαβουλεύσεων: Παιδίατρος προς μητέρα –«Αφού είσαι έτσι να το παίρνεις το μωρό τζιαι να πκιερώνεις…»

Λειτούργησε το ΓΕΣΥ χωρίς πολλά προβλήματα διαβεβαιώνει το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας. Οι απορίες των πολιτών πολλές και αν αναρωτηθεί ότι πριν ακριβώς 37 χρόνια άρχιζαν οι πρώτες συζητήσεις μπορεί να αντιληφθεί κανείς το «μπάχαλο» που είχε δημιουργηθεί λέγονται ο καθένας «τα δικά του» μέσω των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Και τελικά έχουμε ΓΕΣΥ…είτε το εμπεδώσαμε είτε όχι.  Ένα περιστατικό έφτασε στα γραφεία από μια μητέρα η οποία μετά από μια ασθένεια του παιδιού της αποτάθηκε στο παιδίατρο για να διευθετηθεί επείγον ραντεβού, αφού το μόλις 3 ετών παιδί είχε «σηκώσει» ψηλό πυρετό.

Το περιστατικό

Ονομάζομαι Ν.Μ με Α.Τ. ….είμαι μητέρα της Α.- Μ. Σ. με Α.Τ….Απολογούμαι για την ενόχληση, βρήκα το e-mail σας στο διαδίκτυο και θα ήθελα να με βοηθήσετε.

Συγκεκριμένα ο προσωπικός ιατρός του παιδιού μου είναι ο δρ Α. Σ. Όταν έγινε η ανακοίνωση για να εγγραφούμε στο ΓΕΣΥ, η μητέρα μου προσπάθησε μέσω διαδικτύου να κάνει τις εγγραφές στο ΓΕΣΥ όμως το σύστημα δεν μας εμφάνιζε τον δρ Σ. να είναι γραμμένος στο ΓΕΣΥ, με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε αίτηση εγγραφής στον δρ Χ. Δ. Σήμερα (την περασμένη Παρασκευή) όμως λόγω αδιαθεσίας του παιδιού μου επισκεφθήκαμε τον δρ Σ. όπου μας ενημέρωσε ότι είναι λειτουργός στο ΓΕΣΥ. Έτσι ζήτησα από τον ίδιο να μας γράψει κοντά του.

” Έν είμαι αθκιασερός να διορθώνω τα λάθη σας, να αννοίετε τα μμάθκια σας να κάμνετε σωστά τις δουλειές σας.”

Η απάντηση του ήταν  ότι δεν μπορούσε να μας γράψει διότι στο σύστημα έγραφε ότι ήμασταν καταχωρημένοι στον άλλο γιατρό. Λόγω ότι το παιδί μου γεννήθηκε πρόωρα και κρατήθηκε στην Εντατική Μονάδα Νεογνών του Μακάριου Νοσοκομείου ο δρ Σ. είναι γνώστης του ιατρικού ιστορικού του παιδιού μου. Έτσι ζήτησα τηλεφωνικώς απο τον δρ Δ. κατά πόσο είναι εφικτό στην ακύρωση της αίτησης εγγραφής του παιδιού μου κοντά του εξηγώντας του τα γεγονότα ως έχουν.

Αντί αυτού ο συγκεκριμένος ιατρός μου μίλησε με απαίσιο τρόπο λέγοντάς μου: ” Έν είμαι αθκιασερός να διορθώνω τα λάθη σας, να αννοίετε τα μμάθκια σας να κάμνετε σωστά τις δουλειές σας.”

”Αφού είσαι έτσι να το παίρνεις τζιαι να πκιερώνεις για να μάθεις να αννοίεις τα μμάθκια σου”.

Προσπάθησα να του εξηγήσω με ευγενικό τρόπο ότι δεν υπάρχει κάποιος προσωπικός λόγος προς το άτομο του που ζητώ για να μεταφερθεί στον δρ Σ., απλά επειδή έγινε λάθος. Μάταια όμως προσπαθούσα να εξηγήσω γιατί δεν με άκουγε παρά μόνο η συμπεριφορά του χειροτέρευε λέγοντας μου ”Αφού είσαι έτσι να το παίρνεις τζιαι να πκιερώνεις για να μάθεις να αννοίεις τα μμάθκια σου”.

«Θεωρώ απαράδεκτη την συμπεριφορά του, δηλώνει αποκλειστικά στο 24h και συμπληρώνει: «Θα μπορούσε να μου εξηγήσει αν γινόταν ή όχι μια μεταγραφή. Δεν είμαστε γνώστες του πως λειτουργεί το σύστημα, για εμάς είναι κάτι καινούριο. Ζητώ να ακυρωθεί η αίτηση προς τον συγκεκριμένο ιατρό, μετά από το σημερινό συμβάν δεν μπορώ να εμπιστευτώ το παιδί μου στον συγκεκριμένο ιατρό».

Ευελπιστώ στην άμεση επίλυση του θέματος επικοινωνώντας μαζί σας, συμπληρώνει η νεαρή μητέρα.

Αποκλειστικό:Νικολέτα Χρήστου