«Η αιμοδοσία είναι συνειδητή πράξη αγάπης»

O Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόσης Τσιόλας σε χαιρετισμό στην εκδήλωση αιμοδοσίας του Σωματείου «Μιχαλάκη και Ανδρέα Μακρίδη», ανέφερε πως η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί μια συνειδητή πράξη αγάπης που διασφαλίζει το πολυτιμότερο ανθρώπινο αγαθό, που είναι το δώρο της ζωή και της υγείας.

Ο κ. Τσιόλας αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο και στα Μέλη του Σωματείου «Μιχαλάκη και Ανδρέα Μακρίδη» για την πρωτοβουλία, τους εθελοντές, το νοσηλευτικό προσωπικό και τον κάθε αιμοδότη χωριστά αναφέρθηκε στη Μαρία Νικολάου, στη μνήμη της οποίας ήταν αφιερωμένη η αιμοδοσία.

Ο Γραμματέας του Υπουργικού, ανέφερε πως το Σωματείο «Μιχαλάκη και Ανδρέα Μακρίδη» στο πέρασμα των χρόνων καταγράφει μία αξιόλογη ιστορική πορεία μέσα από την οποία θέτει ως πρώτιστο στόχο την καλλιέργεια της εθνικής μας ταυτότητας καθώς και την ανάπτυξη κοινωνικών δραστηριοτήτων, που βασίζονται στον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά.

Για την Μαρία Νικολάου, ανέφερε ότι στα 47 της χρόνια έχασε τη μάχη για τη ζωή, προκαλώντας βαθύ πόνο και δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένεια και τους φίλους της αλλά κυρίως στον σύζυγο της Νίκο και στα τρία της παιδιά Τάσο, Ίρια και Ευανθία.

Πρόσθεσε ότι στην προσωπικότητά της διέκρινε κανείς τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ενεργού πολίτη, που εκδηλώνει πραγματικό ενδιαφέρον για τα κοινά, την ευημερία και την πρόοδο των συμπολιτών του και ότι υπήρξε μέλος χορωδιών, φιλανθρωπικών οργανισμών, ενεργό μέλος του Εθνικού Σωματείου «Μιχαλάκη και Ανδρέα Μακρίδη», καθώς και μέλος της Παγκύπριας Ομάδας Θηλασμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ