Ηλεκτρονικές μοτοσικλέτες για τα Κυπριακά Ταχυδρομεία παρέλαβε η Υπ.Μεταφορών

Η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδου δήλωσε την Παρασκευή ότι «καθίσταται πλέον επιτακτικά αναγκαίο όπως στρατευθούμε όλοι στην προσπάθεια για προστασία του περιβάλλοντος με πρώτο στόχο τη μείωση των εκπομπών ρύπων με τη χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας φιλικών προς το περιβάλλον, όπως το φυσικό αέριο, η ηλεκτρική και ηλιακή ενέργεια».

Σε ομιλία της σε διάσκεψη Τύπου με την ευκαιρία της παραλαβής ηλεκτρικών μοτοσικλετών από τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, η κ. Αναστασιάδου είπε ότι «το Υπουργείο Μεταφορών, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές και δράσεις επιδιώκει να συμβάλει στην όλη προσπάθεια για ένα καλύτερο και καθαρότερο φυσικό περιβάλλον».

Πρόσθεσε ότι «μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, εφαρμόζοντας στην πράξη μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, παραλαμβάνουν σήμερα πέντε ηλεκτρικές μοτοσικλέτες, τελευταίας τεχνολογίας, που έχουν αποκτηθεί κατόπιν διαγωνισμού που προκήρυξε το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών».

Όπως είπε η Υπουργός Μεταφορών, «οι μοτοσικλέτες αυτές, οι οποίες αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος σταδιακής αντικατάστασης των αντίστοιχων βενζινοκίνητων που ξεπερνούν τις 200, σε συνδυασμό με χρήση στο εγγύς μέλλον ηλεκτροκίνητων υπηρεσιακών οχημάτων, ως συμβαίνει σε όλους τους σύγχρονους Ταχυδρομικούς Οργανισμούς, θα συμβάλουν στη μείωση εκπομπών ρύπων και θα ενισχύσουν σημαντικά την προσπάθεια για ένα πιο καθαρό περιβάλλον στον τόπο μας με άμεσο αντίκτυπο στην υγεία και την ποιότητα ζωής».

Ανέφερε ότι «συνεχής έννοια μας είναι η τεχνολογία να υπηρετεί και το περιβάλλον ταυτόχρονα με τις βασικές καθημερινές ανθρώπινες ανάγκες, έτσι ώστε να δίνει λύσεις που να αποσκοπούν στην ουσιαστική καλυτέρευση της ζωής στον πλανήτη μας».

Κλείνοντας, η Υπουργός, συνεχάρη θερμά τα Κυπριακά Ταχυδρομεία για την πρωτοβουλία τους αυτή και ευχήθηκε «οι νέες μοτοσικλέτες να είναι καλοτάξιδες και να συμβάλουν με επιτυχία στο δύσκολο και απαιτητικό έργο που επιτελούν τα Κυπριακά Ταχυδρομεία».

Πηγή: ΚΥΠΕ