«Ήβραμεν την, Πρόεδρε..» – Η συγκινητική στιγμή που ο δύτης εντοπίζει τη βαλίτσα και η αντίδραση του Τράγκολα (Εικόνες)

Εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης (4/06) στη δυτική πλευρά της Κόκκινης Λίμνης στο Μιτσερό, από δύτη της ιδιωτικής εταιρείας Brasal Marine Services Cy, και μετά από σχεδόν 51 μέρες συνεχών ερευνών, η τρίτη βαλίτσα, στην οποία ο 35χρονος, που τελεί υπό κράτηση για διερεύνηση σειράς δολοφονιών γυναικών και ανήλικων κοριτσιών, ομολόγησε ότι τοποθέτησε ένα από τα θύματα του.

Η τρίτη βαλίτσα, βρέθηκε σε σημείο αντίθετο από αυτό που βρέθηκαν οι άλλες δύο βαλίτσες.

Τα συναισθήματα για την ομάδα που προσπαθούσε όλο αυτό το διάστημα να εντοπίσουν τις σορούς ήταν ανάμεικτα. Χαρά, που επιτέλους η αποστολή τους εξετελέσθη επιτυχώς και συνάμα φρίκη για το εύρημα. Η Κόκκινη Λίμνη ήταν κυριολεκτικά υγρός τάφος για ακόμα έναν άνθρωπο, τη 29χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ από τις Φιλιππίνες.

Ο δύτης που εντόπισε τη βαλίτσα, μόλις τη βρήκε, έκανε το σήμα της νίκης με τα χέρια του, θέλοντας να δείξει πως τελικά οι προσπάθειες τους έφτασαν στο τέλος, τουλάχιστον για την Κόκκινη Λίμνη.

Η φωτογραφία αυτή, μαζί με άλλες, αναρτήθηκαν από τον Eduardo Branco της ιδιωτικής εταιρείας Brasal Marine που συμμετέχει στις έρευνες, ο οποίος έγραψε: «Επαγγελματική στάση, ομαδική εργασία, αφοσίωση, νεύρα από ατσάλι, δύσκολες συνθήκες. Στο τέλος η επιτυχία μετρά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα για τις προσπάθειές σας σε αυτή την δύσκολη και επικίνδυνη έρευνα και επιχείρηση ανάσυρσης».

 

Εν τω μεταξύ, την ώρα που βρέθηκε η τρίτη βαλίτσα του θανάτου, στο Προεδρικό Μέγαρο βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ.Νίκο Αναστασιάδη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Παρών ήταν και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ.Μάρκος Τράγκολας, ο οποίος ενημερώθηκε τηλεφωνικώς εκείνη την ώρα για τον εντοπισμό της βαλίτσας.

Ο κ.Τράγκολας εμφανώς ”ταραγμένος”, ανασηκώθηκε και απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αναφώνησε: «Ήβραμεν την βαλίτσα, Πρόεδρε..»

Στη συνέχεια, ο ίδιος, μαζί με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, κ.Κύπρο Μιχαηλίδη, ο οποίος ήταν επίσης παρών στη σύσκεψη, αποχώρησαν από το Προεδρικό, με κατεύθυνση την Κόκκινη Λίμνη.

Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες πλέον έχουν στραφεί αποκλειστικά στη Λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο για τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης Σιέρα.