Λευκωσία: Το «κατηγορώ» ενός πατέρα για εξ αμελείας εξιτήριο της εγκύου γυναίκας του

Αν και αρχικά δεν έδωσα την απαραίτητή σημασία στην ανάρτηση ενός πατέρα γιατί πολύ απλά ήμουν σίγουρη ότι θα διάβαζα για άλλο ένα περιστατικό ταλαιπωρίας ασθενή εντούτοις η ιστορία που με εξέπληξε δυσάρεστα, μαθαίνοντας πόσο άδικα χάθηκε ένα μωρό που δεν πρόλαβε να δει το φως της ζωής.

Αυτά αναφέρει ο πατέρας…«Καθώς ξεκίνησε το ΓΕΣΥ και πληρώνουμε αδρά για ένα σύστημα που όλοι ευελπιστούμε να μας αναβαθμίσει το σύστημα υγείας. ΑΣΤΕΙΟ».

«Μπήκαμε μέσα αφού είχαμε πάθει αποκόλληση πλακούντα και καθώς η γυναίκα μου είχε τρομερούς πόνους την άφησαν σε ένα δωμάτιο και καθώς ήταν 7 νοσοκόμοι στον station τους όταν τους είπα ότι πονάει και δεν την είδε ούτε και ένας γιατρός.

Έπρεπε να τους το αναφέρω 3 φορές για να έρθει μια γιατρός. Μας άφησαν μέσα για τρεις μέρες, και καθώς ζητούσα να μιλήσω με ένα γιατρό, μου έλεγαν δεν υπάρχει γιατρός και θα περάσει σε κάποια στιγμή. Όμως ο γιατρός δεν εμφανίστηκε ποτέ τα απογεύματα, και εγώ ως πατέρας δεν είδα κανένα γιατρό μόνο την πρώτη ημέρα που έγινε η εισαγωγή της συζύγου μου. Τους ζητούσα να δω τις αναλύσεις αίματος όμως δεν μου τις δώσανε ποτέ. Επίσης ζήτησα να κάνουμε ultrasound όμως η υπεύθυνη στην πτέρυγα θίχτηκε που της έλεγα πως να κάμει την δουλειά της καθώς είχα ανησυχία αν είναι καλά το μωρό. Μου είπε ότι κανονικά δεν θα έπρεπε να μας αφήσουν μέσα (έκαμε μας και χάρη δηλαδή) και όταν της είπα δηλαδή εν σοβαρή η κατάσταση και μπορεί να χάσουμε το μωρό μου απάντησε ότι πάμε καλά. Μου είπε: «εν τζαι γίνετε να κάνουμε ultrasound κάθε μέρα και όποτε θέλετε εσείς». Τελικά κάναμε μόνο όταν μπήκαμε μέσα στο Μακάριο, και ΟΥΤΕ πριν να φύγουμε μας έκαναν, για να δουν αν είναι καλά το μωρό.

Τώρα η επιλογή  όπως  μας ανέφερε ο ιδιωτης γιατρός μας αυτό που προσφέρει το δημόσιο ηταν να ξαναμπούμε μέσα και να μας χορηγηθεί όρος για να γίνουν συσπάσεις φυσιολογικής γέννας και να γεννήσει η γυναίκα μου το πεθαμένο μωρό της μετά από 4 ημέρες. Στους ιδιώτες τουλάχιστον αυτή η υπηρεσία είναι μια δουλειά 1 ώρας. Και ρωτώ εγώ, ποιος παίρνει αυτές τις αποφάσεις; Εππελλανετε τέλεια σιορ?

To κράτος που νοσεί…

Αυτές είναι οι υπηρεσίες που μας προσφέρει το κράτος. Με υπεύθυνους νοσοκομειακής πτέρυγας που είναι απαθείς, χωρίς τρόπους χωρίς εμπάθεια, χωρίς ανθρωπιά. Δεν λέω ότι θα άλλαζε το αποτέλεσμα, δεν λέω ότι δεν υπάρχουν γιατροί και νοσοκόμοι που δεν νοιάζονται και κάνουν την δουλειά τους, όμως εγώ αναφέρω τα γεγονότα με το όνομα τους. Η διεύθυνση που παίρνει εντολές από το Υπουργείο Υγείας. Δεν τους ενδιαφέρει να στελεχώσουν τα νοσοκομεία με γιατρούς καθώς ξέρουν ότι 3 γιατροί δεν μπορούν να καλύπτουν ολόκληρο νοσοκομείο, και ταλαιπωρούν τον κόσμο. Έγκυες που πρέπει να περιμένουν 4 – 5 ώρες για να δουν ένα γιατρό.

Το σύστημα υγείας μας είναι ένας βόθρος. Και για αυτόν τον βόθρο θα πληρώνουμε. Τουλάχιστο αφήστε τα ιδιωτικά νοσοκομεία έξω για να μην τα βρομήσετε και αυτά.

Μωράκι μου Rest in Peace, καταλήγει με πόνο ψυχής ο πατέρας ο οποίος ήδη έχει με την γυναίκα του δύο παιδάκια και ήταν όνειρο ζωής να δουν την οικογένεια τους να μεγαλώνει.

Καλο παράδεισο μικρέ άγγελε…

Της Νικολέτας Χρήστου