Με την Ακαδημία Επιστημών Γραμμάτων και Τεχνών συναντήθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Η νεοσυσταθείσα Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών είναι το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της Κύπρου που θα προβάλλει τις επιστήμες, τις τέχνες και τα γράμματα των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ο Πρόεδρός της Λουκάς Χριστοφόρου, ύστερα από συνάντηση αντιπροσωπείας της Ακαδημίας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Χριστοφόρου ανέφερε πως σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα που αφορά την ίδρυση και λειτουργία της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών και πως παρουσιάστηκαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη οι 12 πρώτοι ακαδημαϊκοί της Ακαδημίας.

Ο Πρόεδρος συνεχάρη όλους και ευχαρίστησε διότι μια τριετής προσπάθεια έχει φθάσει σε ένα αίσιο τέλος ύστερα από τις διάφορες επιλογές, είπε ο κ. Χριστοφόρου, προσθέτοντας πως οι ακαδημαϊκοί  εξελέγησαν με ανοικτή προκήρυξη των θέσεων στις τρεις τάξεις της Ακαδημίας.

Πρόσθεσε πως η Ακαδημία “έχει σκοπό να βοηθήσει την Πολιτεία στο έργο της με το να εκφέρει ουσιώδη και επιστημονικά κατοχυρωμένη γνώση στην πολιτεία, στα διάφορα θέματα που μας απασχολούν”.

Επίσης η Ακαδημία έχει σκοπό να συνεργαστεί με άλλες ακαδημίες και με άλλες χώρες για την προβολή των επιστημόνων της Κύπρου και για να ωφελήσει και να ωφεληθεί από τις συνεργασίες που γίνονται παγκοσμίως, ανέφερε.

Η Ολομέλεια της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών είχε συνέλθει στις 10 Μαΐου και δια φανερής ψηφοφορίας εξέλεξε τη Μεταβατική Διοίκηση της Ακαδημίας, ως ακολούθως:
Πρόεδρος:  Λουκάς Χριστοφόρου
Αντιπρόεδρος:  Ευφροσύνη Ριζοπούλου- Ηγουμενίδου
Γενικός Γραμματέας:  Αχιλλεύς Αιμιλιανίδης
Μέλη: Μάριος Πολυκάρπου – Σταύρος Ζένιος

Πηγή:ΚΥΠΕ