Μέρκελ: Το αστείο της για το τρέμουλο -Είναι καλά και κάνει πλάκα

Δε δίστασε να κάνει… πλάκα η Άνγκελα Μέρκελ μια μέρα μετά το ξαφνικό τρέμουλο κατά την επίσημη υποδοχή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βερολίνο.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με νέους, στο Γκόσλαρ της Κάτω Σαξονίας, υπήρχε ένα ποτήρι νερό πάνω στην έδρα της. Η ίδια αστειέυτηκε με τη ζέστη που κάνει στη Γερμανία αυτές τις ημέρες, καθώς ο υδράργυρος έχει φτάσει στους 30 βαθμούς: όταν κάνει ζέστη «πρέπει να πίνουμε λιγότερο καφέ και περισσότερο νερό», είπε.

Λίγο νωρίτερα είχε απαντήσει σε έναν δημοσιογράφο που τη ρώτησε πώς αισθάνεται: «Υπέροχα καλά. Είναι πολύ ενδιαφέρον που βρίσκομαι εδώ».

Υπενθυμίζεται ότι, την Τρίτη, την ώρα που η στρατιωτική μπάντα έπαιζε τους εθνικούς ύμνους της Γερμανίας και της Ουκρανίας, ολόκληρο το σώμα της καγκελαρίου άρχισε ξαφνικά να κουνιέται ανεξέλεγκτα, με τη Μέρκελ να προσπαθεί να σταθεί όρθια, σφίγγοντας τα χείλη της.

Ωστόσο, όταν αργότερα ρωτήθηκε για το περιστατικό από τους δημοσιογράφους, απάντησε χαμογελώντας: «Από εκείνη την ώρα ήπια τουλάχιστον τρία ποτήρια νερό, τα οποία προφανώς χρειαζόμουν, και τώρα είμαι πολύ καλά.»

Η καγκελάριος είχε αισθανθεί αδιαθεσία και τον Δεκέμβριο του 2014, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, επειδή της έπεσε η πίεση. Η συνέντευξη διακόπηκε για λίγα λεπτά, αλλά μετά συνεχίστηκε κανονικά. Το περιβάλλον της είχε εξηγήσει και τότε ότι το πρόβλημα οφειλόταν σε αφυδάτωση.

Πηγή:star.gr