Μόνο πιράνχας δεν είδαμε στην Κύπρο – Οι ακτές της Κύπρου με “νέα εμφάνιση”… (Βίντεο/Εικόνες)

Άλλοι ξαφνιάζονται ευχάριστα, άλλοι τρέχουν κυριολεκτικά να απομακρυνθούν από τις παραλίες άλλοι «παγώνουν» και μένουν στήλη άλατος…όπως και να έχει τις τελευταίες μέρες δεν προλαβαίνουμε να καταγράφουμε εικόνες από τις κυπριακές ακτές στις ελεύθερες και κατεχόμενες παραλίες μας από ψάρια τα οποία μερικά από αυτά είναι πολύ επικίνδυνα για τους λουόμενους.

Με τον χθεσινό τίτλο «Τι γίνεται;» η εφημερίδα Σταρ αναδημοσίευσε φωτογραφίες από φάλαινες που θεάθηκαν στο ακρωτήριο της Καρπασίας από ερασιτέχνη ψαρά, ο οποίος τράβηξε τις φωτογραφίες αλλά και βίντεο, τα ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έγιναν viral.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι μετά τα σκυλόψαρα, που εντοπίστηκαν επίσης ανοικτά της Αμμοχώστου, τώρα εμφάνιση έκαναν είδος φάλαινας αλλά και ένα είδος χελώνας που δεν υπήρχε στη θάλασσα της Κύπρου.

Στο Ακρωτήρι Λεμεσού χθες εμφανίστηκαν δελφίνια, ενώ λίγες μέρες προηγουμένως εθεάθησαν  στην περιοχή του Πρωταρά.

Προς τα τέλη του Φλεβάρη ψαράδες έπιασαν καρχαρία μόλις 1.5 χιλιόμετρο από την ακτή στην περιοχή Ακάμα στην Πάφο. Το περιστατικό γνωστοποίησε η ομάδα του «FISH Hunter CY» κάνοντας λόγο μάλιστα για ένα σπάνιο είδος καρχαρία ο οποίος εντοπίζεται σποραδικά κυρίως στα Νοτιοανατολικά Δωδεκάνησα και στη Νότια Κρήτη.

Λαγοκέφαλος

Σύμφωνα με τον Σάββα Μιχαηλίδη, Προϊστάμενος του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ) του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος σε πολλές παραλίες έκαναν την εμφάνιση τους μέδουσες του είδους Pelagia noctiluca, λαγοκέφαλοι και λεοντόψαρα, τα περισσότερα από τα οποία έχουν εισέλθει στην Κύπρο μέσα από τη διώρυγα του Σουέζ. Τα λεοντόψαρα ή αλλιώς Σκορπίνα η οποία είναι μεν δηλητηριώδης αλλά όχι θανατηφόρα.

Η γνωστή “Σκορπίνα” η οποία την εμφάνιση της στις ακτές έκανε της Κύπρου

Μέδουσα χθες στον Πρωταρά