Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε αντιπροσωπεία ομογενών φοιτητών του AHIF

O Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης, δέχθηκε σήμερα 10μελή αντιπροσωπεία ομογενών φοιτητών του Ιδρύματος του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHIF), η οποία πραγματοποιεί την καθιερωμένη, ετήσια εκπαιδευτική επίσκεψή της σε Κύπρο και Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοινωθέν της Βουλής.

Την αντιπροσωπία συνόδευαν ο Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου, Nick Larigakis και το Μέλος Maria Wills.

Όπως αναφέρεται, ο Πρόεδρος της Βουλής, ευχαριστώντας την αντιπροσωπεία και το Ινστιτούτο για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για την Κύπρο και την προώθηση του εθνικού μας θέματος, προέβη σε σύντομη ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό, την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, καθώς και για τις πρόσφατες παραβιάσεις της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία.

Ο κ. Συλλούρης απάντησε σε ερωτήσεις των φοιτητών, μεταξύ άλλων, για το πολιτειακό σύστημα της Κυπριακής Δημοκρατίας, το ρόλο της νομοθετικής εξουσίας σ’ αυτό και στις διεθνείς σχέσεις. Υπογράμμισε ότι η κοινοβουλευτική διπλωματία που ασκεί η Βουλή των Αντιπροσώπων, πέραν της ενεργού συμμετοχής της στα διεθνή δρώμενα, συμβάλλει στην ενημέρωση των νομοθετικών σωμάτων άλλων χωρών, όπως και διεθνών κοινοβουλευτικών οργανισμών, για άσκηση της αναγκαίας επιρροής έναντι της Τουρκίας, ώστε να αλλάξει τη στάση της στο Κυπριακό.

Οι κ.κ. Συλλούρης και Larigakis αναφέρθηκαν, τέλος, σε θέματα διμερών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένων Πολιτειών και σε συναφείς πρόσφατες εξελίξεις.

ΚΥΠΕ