Ούτε καν στα όνειρά τους

Αν κανείς έλεγε πριν δέκα χρόνια στον πιο υπεραισιόδοξο οπαδό της ΑΕΚ ότι αυτή η ομάδα θα φτάσει στο σημείο να διεκδικά κάθε χρόνο πρόκριση σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, η απάντηση θα ήταν μόνο μία: Αποκλείεται!

Κι όμως, από τη σεζόν 2009-10 και τον υποβιβασμό στη Β’ Κατηγορία και την επάνοδο στην Α’ Κατηγορία, η ΑΕΚ σήμερα δεν μοιάζει σε τίποτα με την τότε ομάδα. Από τη μια η έλευση Άνδρου Καραπατάκη και από την άλλη οι επιτυχημένες επιλογές στο αγωνιστικό κομμάτι που είχαν ως αποτέλεσμα την εδραίωση των «κυανόλευκων» ανέτρεψαν όλα τα δεδομένα.

Φέτος η ομάδα της Λάρνακας βρίσκεται στα προκριματικά του Europa League για πέμπτο σερί καλοκαίρι και θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στους ομίλους της διοργάνωσης για τρίτη φορά στην ιστορία της. Τα όνειρα, λοιπόν, γίνονται πραγματικότητα φτάνει να υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να γίνουν.

Η κεντρική φωτογραφία είναι από τον πρώτο αγώνα της ΑΕΚ κατά την παρουσία της στα προκριματικά της διοργάνωσης το περσινό καλοκαίρι με αντίπαλο την Νταντόλκ. Τότε η ΑΕΚ είχε τον Αντόνι Ιραόλα στον πάγκο της και έφερε και την ετικέτα του Κυπελλούχου Κύπρου.

Τώρα, η ΑΕΚ δεν είναι Κυπελλούχος Κύπρου και έχει τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ στον πάγκο. Ένας προπονητής όμως που ανήκει στην ίδια ποδοσφαιρική σχολή, αυτή της Ισπανίας και από την πρώτη του θητεία στην ομάδα απέδειξε ότι ξέρει το δρόμο για την επιτυχία. Αυτό που τώρα καλείται να αποδείξει είναι αν ξέρει και το δρόμο για τους ομίλους. Αν τον βρει, τότε άλλο ένα όνειρο θα γίνει πραγματικότητα…

Πηγή: balla.com.cy