Παρουσία του Ελληνα ΥΦΕΞ η ενθρόνυση του νέου Μητροπολίτη Αυστραλίας

Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αυστραλία έχει από σήμερα και επίσημα το νέο της Αρχιεπίσκοπο. Η ενθρόνιση του Σεβασμιώτατου κ. Μακαρίου έγινε στο καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού στο Σίδνεϊ. 

Την Ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Τερενς Κουίκ, συνοδευόμενος από τον Γενικό Πρόξενο, Χρήστο Καρρά.

Παρέστησαν η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Gladys Berejiklian, ο Υπουργός Μετανάστευσης, David Coleman και πλήθος ιεραρχών μεταξύ των οποίων ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου και ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Ανδρέας, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Παρόντες και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι εκπρόσωποι της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Μητροπολίτης Σικάγου Ναθαναήλ και Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μηδείας Απόστολος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Στην ομιλία του στον Μητροπολιτικό Ναό, ο Υφυπουργός Κουίκ τόνισε μεταξύ άλλων:
“Εκοιμήθη ένας ποιητής Αρχιεπίσκοπος, ο Μακαριστός Χρυσόστομος, που με είχε τιμήσει με τη προσωπική του φιλία και σήμερα τον διαδέχεται ένας φιλόσοφος Αρχιεπίσκοπος από την Κρήτη, φίλος από τα παλιά, που τον διακρίνει ο ρεαλισμός  και ο δυναμισμός.

Μία εξαιρετική επιλογή που αξίζει για τον θαυμάσιο ελληνισμό της Αυστραλίας. Μεταφέρω τους χαιρετισμούς και τις ολόθερμες ευχές για επιτυχία του έργου του νέου Αρχιεπισκόπου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη  Παυλόπουλο.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή να εκπροσωπώ την ελληνική κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα σε αυτήν την πολύ ιδιαίτερη στιγμή της Ορθοδοξίας και του ελληνισμού της Αυστραλίας.
Είναι αυτονόητο ότι η ελληνική κυβέρνηση, σε οτιδήποτε της ζητηθεί, θα συμπαρασταθεί στο έργο Σας” είπε ο Έλληνας Υφυπουργός.

ΚΥΠΕ