Ποιο καλοκαίρι; – Συνεχίζονται οι καταιγίδες

Ασθενής χαµηλή πίεση και ασταθής αέρια µάζα επηρεάζουν την περιοχή.
Σήµερα, µετά τη διάλυση της τοπικής χαµηλής νέφωσης και αραιής οµίχλης, ο καιρός θα καταστεί σε πολλές περιοχές κυρίως αίθριος. Νεφώσεις όµως, που θα αναπτύσσονται µετά το µεσηµέρι, αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές και καταιγίδες, στα ορεινά, το εσωτερικό, τα νοτιοανατολικά και τα ανατολικά παράλια.

Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν το απόγευµα µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και παροδικά, στα νότια παράλια, µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και το απόγευµα, στα προσήνεµα, µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 29 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 24 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, τοπικά όµως θα σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση ή και αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά αρχικά, στα προσήνεµα, µέχρι ταραγµένη.
Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και γύρω στους 13 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Πέµπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, µε παροδικά αυξηµένες
νεφώσεις αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το µεσηµέρι και το απόγευµα, αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές και καταιγίδες, στα ορεινά, το εσωτερικό, τα νοτιοανατολικά και τα ανατολικά παράλια.
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, µε παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το µεσηµέρι και το απόγευµα, πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά ή και το εσωτερικό.
Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή την Πέµπτη αλλά στη συνέχεια θα σηµειώσει µικρή άνοδο, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό, για να παραµείνει όµως γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές