Πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό ημερίδα για τη διαχείριση του νερού

Hμερίδα με τίτλο “Νερό 2019 – προκλήσεις και προοπτικές” πραγματοποιήθηκε το Σάββατο σε ξενοδοχείο της Λεμεσού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυπριακού Υδατικού Συνδέσμου, στην ημερίδα στην οποία συμμετείχαν επιστήμονες, φορείς και επαγγελματίες που απασχολούνται στον τομέα των υδάτων, απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Λεμεσού και Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού-Αμαθούντας Νίκος Νικολαΐδης.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση μεταξύ των θεμάτων που αναπτύχθηκαν στην ημερίδα ήταν, η υδατική κατάσταση της Κύπρου από την Ηλιάνα Τόφα Χριστίδου, Ανώτερη Εκτελεστική Μηχανικό στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, η διαχείριση ομβρίων υδάτων Δυτικής Λεμεσού από τον Αντώνη Ιωάννου συνεταίρο MWH & Ioannou – Σύμβουλοι Μηχανικοί και τον Αχιλλέα Καλοπαίδη, Πολιτικό Μηχανικό.

Επίσης αναπτύχθηκε η χρήση των αφαλατώσεων στην Κύπρο και η προοπτική για άρδευση με αφαλατωμένο νερό από τον Παναγιώτη Πλακωτά, Υπεύθυνο Ποιότητας Νερού στην Αφαλάτωση Δεκέλειας της Caramondani Desalination Plants. τα ευφυή δίκτυα νερού, από την έρευνα στην πράξη από τον Δημήτρη Ηλιάδη Research Αssistant Professor, KIOS Research and Innovation Center of Excellence, University of Cyprus.

Το θέμα Young Water Professionals – The Cyprus Chapter αναπτύχθηκε από την Κατερίνα Χαραλάμπους πρόεδρο της καθοδηγητικής επιτροπής των Cyprus Young Water Professionals (CYWP) και η διασφάλιση της ποιότητας του νερού στην Κύπρο από τον Άριστο Λουκαϊδη Χημικό Μηχανικό, Διευθυντή Χημικού Εργαστηρίου Άριστος ΛουκαΪδης Λτδ.

Πηγή: ΚΥΠΕ