Προκαλούν και πάλι: Mε πραγματικά πυρά Tουρκική στρατιωτική άσκηση μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου

Προκαλούν ακόμα μία φορά οι Τούρκοι με άσκηση με πραγματικά πυρά σήμερα ανοιχτά του Καστελόριζου. Όπως ανακοίνωσαν θα προβούν σε διενέργεια ναυτικής άσκησης, ανήμερα της έναρξης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ανατολική Μεσόγειο.

Τουρκική Navtex για δίωρη άσκηση με πυρά

Η οδηγία προς ναυτιλλόμενους (Navtex) που εξέδωσε η υδρογραφική υπηρεσία του τουρκικού Ναυτικού ενημερώνει πως (την προσεχή Πέμπτη, 20 Ιουνίου) θα λάβει χώρα δίωρη άσκηση με πυρά στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Ρόδο και στο Καστελόριζο.

Η Navtex εκδόθηκε υπό την σκιά της συνεδρίασης του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων όπου οι υπουργοί της ΕΕ τάχθηκαν υπέρ της παράτασης της αναστολής ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα και πρόκριναν εξέταση πιθανών ποινών για τις «παράνομες» ενέργειες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Σήμερα σε λειτουργία και το δεύτερο γεωτρύπανο

Νωρίτερα, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, δήλωσε πως το γεωτρύπανο «Πορθητής» έχει αρχίσει υποθαλάσσια γεώτρηση ανοιχτά της Πάφου. Προανήγγειλε μάλιστα πως το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο θα πλεύσει την Πέμπτη προς την ανατολική Μεσόγειο ώστε να πραγματοποιήσει γεώτρηση σε περιοχή όπου έχει εξουσιοδότηση του ψευδοκράτος.

Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει

Από την πλευρά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όχι μόνο δεν πτοήθηκε από τις προειδοποιήσεις της ΕΕ, για τις τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά απάντησε με θρασύτητα ότι κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την Αγκυρα.

Πηγή:eleftherostypos.gr