Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η «αστυνομία» στα κατεχόμενα

Η αύξηση των εγκλημάτων και της εγκληματικότητας στα κατεχόμενα και η έντονη αντίδραση της κοινωνίας οδηγεί τη «γενική αστυνομική διεύθυνση» να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της Κίπρις παρ’ ότι υπάρχει πρόβλημα στελέχωσης και οι υφιστάμενοι «αστυνομικοί» εργάζονται υπερωρίες για να καλύψουν τις ανάγκες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η «αστυνομία» έλαβε την απόφαση να προχωρήσει στον «αγώνα επιχειρήσεων εναντίον του εγκλήματος» που θα αρχίσει στις 17 Ιουνίου θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και στις πέντε «επαρχίες», και θα περιλαμβάνει διάφορες επιχειρήσεις, τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα. Λόγω της έλλειψης προσωπικού, προστίθεται, έχουν μεταφερθεί άτομα στο «τμήμα πρόληψης εγκλημάτων» από άλλα τμήματα. Η «διεύθυνση ειδικών επιχειρήσεων» θα ενδυναμωθεί με 10 ένοπλους άνδρες κάθε μέρα.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας επιχειρήσεων θα αυξηθούν και οι έλεγχοι τροχαίας κυκλοφορίας. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι θα σκοπούς των επιχειρήσεων θα διατεθούν στις τοπικές «διευθύνσεις» γκλοπ, κράνη και ασπίδες, καθώς και όπλα τύπου ΜΡ 5.

Η Κίπρις γράφει ότι οι «αστυνομικοί» είναι ανήσυχοι γιατί ο φόρτος εργασίας σημαίνει ότι δεν θα έχουν την δυνατότητα ξεκούρασης. Εξάλλου θα αυξηθούν και τα επιδόματα κινδύνου για την συμμετοχή σε αυτές τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα, με τον τρόπο αυτό θα αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες του κόσμου που ζητεί μέτρα για την ασφάλειά του, πράγμα που ζήτησε και η νυν «κυβέρνηση» μετά τη ληστεία που είχε γίνει με το φως της ημέρας σε κοσμηματοπωλείο στην Κερύνεια, την περίοδο του μπαϊραμιού, με τους δράστες να φεύγουν ανενόχλητοι από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Πηγή: ΚΥΠΕ