Στην Κύπρο για επαφές αντιπροσωπεία Επιτροπής Γυναικών – Βουλευτών της Κοινοπολιτείας

Τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει αντιπροσωπεία της Επιτροπής Βρετανικών Νήσων και Μεσογείου των Γυναικών – Βουλευτών της Κοινοπολιτείας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει επαφές με κοινοβουλευτικούς και άλλους παράγοντες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Πρόεδρος της Επιτροπής Βρετανικών Νήσων και Μεσογείου των Γυναικών – Βουλευτών της Κοινοπολιτείας (BIMR CWP) Roberta Blackman-Woods και αντιπροσωπεία της Επιτροπής φθάνουν απόψε στην Κύπρο για τριήμερη επίσκεψη, μετά από πρόσκληση της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Της αντιπροσωπείας ηγείται η πρώην Πρόεδρος BIMR CWP, βουλευτής Joyce Watson και σ’ αυτήν συμμετέχουν τα μέλη της, βουλευτές Margaret Mitchell και Rhian Tooley. Την αντιπροσωπεία συνοδεύουν ο Περιφερειακός Γραμματέας του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (CPA) Jon Davies και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Προστίθεται ότι κατά την παραμονή της στην Κύπρο, η αντιπροσωπία θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη και θα έχει συναντήσεις με την Πρόεδρο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών Στέλλα Κυριακίδου και μέλη της Επιτροπής και με γυναίκες- μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Περαιτέρω, η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με την Επίτροπο Ισότητας Ιωσηφίνα Αντωνίου, με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ανδρέα Ασσιώτη, με εκλελεγμένα μέλη της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, καθώς και με οργανωμένα κοινωνικά σύνολα.

Με την ευκαιρία της παρουσίας της αντιπροσωπείας στην Κύπρο, το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου  (Mediterranean Institute of Gender Studies – MIGS)  του Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα διοργανώσει σεμινάριο για τον ρόλο των γυναικών στην πολιτική ζωή της Κύπρου, σε συντονισμό με τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

ΚΥΠΕ