Στις 4 Ιουλίου, οι οργανωμένοι γονείς Μέσης αποφασίζουν για τις εξετάσεις τετραμήνων

Οι οργανωμένοι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης θα πάρουν τις αποφάσεις τους για τις εξετάσεις τετραμήνων, στις 4 Ιουλίου, στην συνεδρία της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, που θα πραγματοποιηθεί στην Πάφο.

Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου, ερωτηθείς για την χθεσινή συνεδρία της Συνομοσπονδίας.

«Στη χθεσινή συνεδρία όσον αφορά τις εξετάσεις τετραμήνων έχει κατατεθεί από τον Πρόεδρο μια πρόταση προς τους Προέδρους των Ομοσπονδιών, την οποία θα μελετήσουν, θα την μεταφέρουν στα σώματα τους, και στη συνεδρία της Παγκύπριας, που θα πραγματοποιηθεί στην Πάφο, στις 4 Ιουλίου, θα πάρουμε τις αποφάσεις μας», είπε.

Σε ερώτηση τι περιλαμβάνει αυτή η πρόταση, ο κ. Νικηφόρου είπε ότι το αν θα εφαρμοστεί το οτιδήποτε, «να υπάρχουν οι ασφαλιστικές δικλίδες που μπορούμε να ξέρουμε ότι θα λειτουργήσει σωστά».

Αναφορικά με τη σημερινή συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας με την Επιτροπή Κανονισμών, ο κ. Νικηφόρου είπε ότι συζητήθηκαν σημεία των κανονισμών που διέπουν την λειτουργία των δημόσιων σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, που παρουσιάζουν κάποια προβλήματα και τα οποία πρέπει να βελτιωθούν.

«Υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες, προσπαθούμε να τους κάνουμε πιο λειτουργικούς και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα είναι έτοιμοι να πάνε στη Βουλή», σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ