Συνέχιση της κυβερνητικής συνεργασίας με τους Σοσιαλδημοκράτες επιθυμεί η Μέρκελ

Η Καγκελάριος Μέρκελ επιθυμεί την συνέχιση της κυβερνητικής συνεργασίας με τους Σοσιαλδημοκράτες, παρά το γεγονός ότι η Πρόεδρος τους, Αντρέα Νάλες, ανακοίνωσε σήμερα την παραίτηση της, ως συνέπεια των ιδιαίτερα χαμηλών ποσοστών που σημείωσε το κόμμα της στις Ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής.
Η Καγκελάριος, αφού έπλεξε το εγκώμιο της Αντρέα Νάλες, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση έχω να δηλώσω το εξής. Θα συνεχίσουμε το έργο μας στην κυβέρνηση με κάθε σοβαρότητα και πάνω από όλα με αίσθημα ευθύνης».Σε ανάλογες δηλώσεις είχε προβεί προηγουμένως και η Πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών, Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, λέγοντας και αυτή πως το κόμμα της θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών.

Σε κάθε περίπτωση, το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού δεν το ορίζει την παρούσα στιγμή το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, αλλά οι Σοσιαλδημοκράτες και οι αποφάσεις που αυτοί θα λάβουν για το εάν θα συνεχίσουν την κυβερνητική συνεργασία με το κόμμα της Άγκελα Μέρκελ, ή εάν θα αποχωρήσουν από τον συνασπισμό.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται πολύ έντονες πολιτικές διεργασίες, ενώ ήδη στα γερμανικά ΜΜΕ κυριαρχούν σενάρια για διεξαγωγή πρόωρων εθνικών εκλογών το φθινόπωρο ή στα τέλη του έτους .

Πηγή:ΚΥΠΕ